Új kommentrendszert kínál honlapokhoz a Facebook

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldala megújította külső honlapokba beépíthető kommentrendszerét: az új felület hatékonyabb moderálást és spamszűrést ígér.
Vágólapra másolva!

A Comments Box segítségével blogok vagy nagyobb webszájtok működtetői fogadhatják a bejegyzéseikhez érkező kommentárokat. A facebookos kommentrendszer használatának az a legfontosabb előnye, hogy ha a közösségi oldalra valaki már beregisztrált, akkor jelszavával külön regisztráció nélkül írhat megjegyzést egy-egy cikkhez - ugyanakkor az így keletkező tartalmak már nem az adott honlap gazdáihoz, hanem a Facebookhoz kerülnek.

Az új kommentfelületen a hozzászólásokat is olyan sorrendben listázza a rendszer, hogy ha egy ismerős vagy annak ismerőse is részt vesz az eszmecserében, akkor a listán az ő irományaik kerülnek legelőre. Emellett a rendszer automatikus spamszűrést is tartalmaz, emellett a felhasználók publikussá tett adatit is elérhetővé teszi, a honlapok gazdái pedig a korábbinál hatékonyabban, egy tudják majd moderálni rajta keresztül a beérkező hozzászólásokat: akár azt is beállíthatják, hogy azok csak saját jóváhagyásukat követően váljanak publikussá. A Facebook fejlesztői oldalán közzétett információk szerint a kommentrendszerbe már hasonló szolgáltatások felhasználóit is integrálni tudják a honlapok működtetői.