Vágólapra másolva!
Arn Gréta három játszmában, maratoni csatában nyert a hatodik helyen kiemelt olasz Sara Errani ellen a 220 ezer dollár összdíjazású mexikói keménypályás nőitenisz-torna nyolcaddöntőjében, és a következő körben a másodikként rangsorolt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz az ellenfele.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Arn Gréta - Errani (olasz, 6.) 4:6, 7:5, 6:4
Pavljucsenkova (orosz, 2.) - Oudin (amerikai) 6:2, 7:6 (8-6)
Hercog (szlovén, 8.) - Zahlavova Strycova (cseh) 6:4, 6:7 (4-7), 6:2
Govorcova (fehérorosz) - Kudrjavcova (orosz) 6:3, 4:6, 6:0

Kettő kettőig fej fej mellett haladt a két teniszező, majd Arn elvesztette az adogatását, Errani viszont egyre jobban belelendült, zsinórban három gémet nyert (5:2). A magyar teniszező azonban nem adta fel, 5:4-re jött fel, de végül 45 perc alatt elveszítette az első szettet.

A folytatásban már a nyitó játékban hatalmas csata alakult ki, Arn keményen küzdött, de végül közel húszperces küzdelem után ismét brékhátrányba került, sőt riválisa 2:0-s, majd 4:2-es előnyhöz jutott. A magyar játékos azonban mindkét alkalommal kiegyenlített, mi több, magához ragadta a kezdeményezést, és 6:5-ös vezetésénél két szettlabdához jutott, amelyek közül a másodikat sikerült értékesítenie, így egyenlített. A második játszma 75 percig tartott.

A mindent eldöntő utolsó szettben hol az egyik, hol a másik játékos jutott előnyhöz. A hajrában azonban ismét a magyar teniszező kerekedett felül, 5:4-nél két meccslabdája is volt, és a másodikat sikerült kihasználnia.

A magyar játékos a pénteki negyeddöntőben a második helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával találkozik, aki két játszmában búcsúztatta az amerikai Melanie Oudint. A magyar játékos 2 óra 51 perc alatt győzte le szerdai riválisát.

Arn Gréta a múlt héten rendezett acapulcói tornán szintén a negyeddöntőig jutott.