Tőrbe csalják a portugál torrentezőket

Vágólapra másolva!
Extrém módszerrel akarják nyakon csípni az illegális tartalmakat letöltő internetezőket Portugáliában: a fájlcserélő hálózatokon egy kormányzati pénzből működő szervezet maga terjeszt illegális tartalmakat, aki azonban ezeket letölti, az ellen eljárást indítanak - számolt be a TorrentFreak.
Vágólapra másolva!

Az illegális letöltés világával foglalkozó blog értesülései szerint egy, a portugál kulturális minisztérium által finanszírozott helyi szervezet a helyi lemezkiadókkal együttműködve dolgozta ki az illegális letöltők elleni fellépés extrém formáját.

Ennek keretében a jogvédő szervezetek maguk is terjesztenek egyfajta digitális csaliként funkcionáló fájlokat, melyek letöltőinek IP-címeit monitorozzák: aki az illegális fájlok közül pont ezeket tölti le, az ellen eljárást indítanak. A módszerrel azt akarják elérni, hogy elrémítsék az internetezőket a letöltőoldalak és fájlcserélő hálózatok használatától. A TorrentFreak beszámolója szerint a helyi szerzői jogi törvények értelmében a csapdaként használt fájlokat letöltő felhasználók többek közt arra számíthatnak, hogy internetszolgáltatójuktól tevékenységükkel kapcsolatos figyelmeztető levelet kapnak, ha azonban nem hagynak fel ezzel, lekapcsolhatják őket a világhálóról.