Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint korábbi játékosa, Kolo Touré, felesége fogyasztószere miatt akadt fenn egy doppingvizsgálaton.

"A súlyproblémáit szerette volna kontrollálni, ezért elvett a neje egyik ilyen szeréből" - nyilatkozta a francia szakember, miután beszélt a Manchester City elefántcsontparti védőjével. "Touré tiszta, becsületes fiú, nem hiszem, hogy valami rosszat akart volna tenni, egyszerűen nem volt elég óvatos" - mondta Wenger, aki 2002 és 2009 között volt az elefántcsontparti védő edzője.

A 29 éves labdarúgó játékjogát az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) csütörtökön felfüggesztette, egyelőre nem tudni, milyen büntetésre számíthat, legrosszabb esetben akár kétéves eltiltást is kaphat.

Azért nagyobb a valószínűsége, hogy Touré enyhe büntetéssel megússza, a skót Hamiltonban játszó Simon Mensing éppen a héten töltötte le egyhónapos eltiltását, ami azért kapott, mert egy olyan táplálékkiegészítőt használt, ami a stimulánsok közé tartozó metil-hexán-amint tartalmazott. Touré 2009-ben 16 millió fontért éppen az Arsenaltól szerződött a Manchester Cityhez, amelyben tavaly nyárig a csapatkapitányi posztot is betöltötte.