Profi videók jönnek a YouTube Nextre

Vágólapra másolva!
A Google leányvállalataként működő YouTube megvásárolta a webes videók gyártásával és terjesztésével foglalkozó Next New Networks nevű céget, amely a világ legnépszerűbb videomegosztó szájtján tevékenykedő egyik legjelentősebb tartalomszolgáltató. A cég által üzemeltetett YouTube-csatornákra közel hatmillió internetező iratkozott fel.
Vágólapra másolva!

Bár a felvásárlás pénzügyi részletei nem ismertek, a YouTube hivatalos blogján a cég bejelentette, hogy YouTube Next néven minőségi webes tartalmak előállításával foglalkozó részleget hoznak létre, amelynek feladata, hogy a minőségi tartalmak arányát javítsák a videomegosztón. Ezt többek közt olyan programok segítségével érik majd el, amelyekkel a legtehetségesebb kiemelt felhasználók munkáját segítik majd elő többek között új partnerprogramok segítségével.

A minőségi videós tartalmak arányának növelése kulcsfontosságú a YouTube számára, hiszen a felhasználók többsége teljesen amatőr kivitelezésű, nem professzionális módon felvett videókat tölt fel az oldalra, a nézők azonban előnyben részesítik a tévében megszokotthoz hasonló, igényes kivitelezésű videós munkákat.