További 150 fejlesztőt vesz fel az Ericsson Magyarország

Vágólapra másolva!
Az Ericsson Magyarország 150 magasan képzett munkatárssal bővíti magyarországi bázisát, s így a nyárra 1650-re nő az itteni alkalmazottak száma.
Vágólapra másolva!

Tavaly év végén mintegy ezren dolgoztak a társaságnál a kutatás-fejlesztés területén. Az Ericsson azért is fejleszti itteni tevékenységét, mert itt minőségi munkaerőt talál. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az Ericsson sajtótájékoztatóján elmondta, a társaság kiemelten fontos szereplője a magyar gazdasági életnek. Hosszú évek óta jelen van itt és meghatározó szereplője annak a telekommunikációs iparágnak, amely növeli a magyar gazdaság és társadalom versenyképességét. A miniszter szerint az Ericsson tervei egybevágnak a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseivel. Úgy vélte érdemes ide olyan erőforrásokat hozni, amit nem lehet "egyszerűen becsomagolni és elvinni".

Hans Westberg, az Ericsson csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, az elmúlt húsz év alatt 5,3 milliárd mobil előfizetés jött létre a Földön, 1,5 milliárd ember internetezik, s ebből 1 milliárd embernek van széles sávú hozzáférése. Az internet előfizetések száma az Ericsson előrejelzése szerint 2015-re 7-8 milliárdra nő, s 3,5-4 milliárd mobil szélessávú összekapcsolódás jön létre. Hozzátette, tíz-tizenöt év múlva létrejön a hálózatos társadalom, s 50 milliárd eszköz kapcsolódik majd az internethez. Mindebben vezető szerepet kíván játszani a 135 éves Ericsson, amelynek továbbra is az a célja, hogy megőrizze vezető pozícióját világszinten.