Béci és Berényi köti le a magyar tévézőket - heti nézettség

Vágólapra másolva!
Nem lehet letaszítani a nézettségi listák éléről az RTL Klub szappanoperáját és valóságshow-ját, közel kétmillióan követték a Barátok közt legnézettebb epizódját és a Való Világ szombat esti párbaját is. Az MTV egy ideje nem tud nyolc százalék fölé kerülni, a Tv2 pedig a Tények-ig erős, utána rendre kikap nézettségben.
Vágólapra másolva!

Az év 10. hetében a legnézettebb magyar tévécsatorna az RTL Klub volt, 22,3 százalékos átlagos eredménnyel, második a Tv2, 19,8 százalékkal, harmadik pedig a tévézők 7,3 százalékát érdeklő MTV lett. Az RTL különösen este, főműsoridőben erős, tíz százalékpontot vert kereskedelmi riválisára a teljes lakosság, és bő tizenhárom százalékot a fiatalabb (18-49 éves kor közti) nézők esetében.

A nézettségi listát a Barátok közt és a Való Világ uralja, noha egyik műsor sem érte el a kétmillió nézőt. A Fókusz is hagyományosan erős, a Tv2 pedig a Tények-et, a Jóban Rosszban-t és az Árva angyal-t tudta bekormányozni a legjobbak közé: utóbbi telenovella esetén volt olyan epizód, amelyet tíz tévézőből négy követett.

Top 30, teljes lakosság

agb

Forrás: AGB Nielsen
----------------------

A kereskedelmi célcsoportban, a 18 és 49 éves tévézők közt is az RTL Klub szappanoperája nyert, Berényiéket pedig a villalakók követik a listán: a párbaj 43 százalékos nézettsége imponáló. A legnézettebb heti sorozat, a Dr. Csont és a legkedveltebb film, a Narnia krónikái is az RTL-en ment, a Tv2 által képernyőre tett Irigy Hónaljmirigy-show csak a tévéző célcsoport negyedét érdekelte. Műsorsávjában változatlanul a Tények a csatorna legerősebb műsora.

Top 30, 18-49-es célcsoport

agb

Forrás: AGB Nielsen

A csatorna neve után a nézőszám, majd a közönségarány látható.