Vágólapra másolva!
Az egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szabó Tünde lett a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára.

A posztra az elnökség még januárban javasolta őt a közgyűlésnek, amely vasárnap nagy többséggel mondott igent a jelöltre. A szavazás előtt a korábbi főtitkár, a visszavonuló Ruza József hivatalosan is lemondott. Beszédében megemlítette, hogy meglepően sokan jelentkeztek utódjának, végül az elnökség elfogadta a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás indítványát, hogy az eredményes úszómúlt is legyen elvárás a pályázókkal szemben. Így maradtak végül ketten, Szabó és a szintén egykori hátúszó, sokszoros magyar bajnok, rövidpályás vb-bronzérmes Deutsch Tamás.

Szabó Tünde már új funkciójában terjesztette elő a MÚSZ 2011-es költségvetését, amelyet elfogadtak a küldöttek. A közgyűlésen ugyanakkor nem mindenben volt egyetértés a jelenlévők között. Hosszas vita előzte meg például a 2010-es büdzsé jóváhagyását. Volt olyan küldött, aki hangoztatta: hogyan mondhatna igent a jelenlegi, Gyárfás Tamás elnök és Ruza József vezette szövetség előterjesztésére, amikor a 2010-es magyarországi Európa-bajnokság megrendezéséhez biztosított költségvetési támogatás felhasználását vizsgálva a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elmarasztaló megállapításokat tett.

Az a vita is jó órányival megtoldotta a vasárnapi összejövetelt, amely a körül bontakozott ki a hosszútávúszók kezdeményezésére, hogy szabályosan hívták-e össze a közgyűlést, ám ez ügyben (is) alulmaradt az ellenzéki álláspont.