Vágólapra másolva!
Emlékmérkőzésen fogadja szombaton 15 órakor a lengyel Górnik Zabrzét az Újpest labdarúgócsapata, a találkozó jegybevételét Szusza Ferenc szobrának felállítására fordítják.

A lila-fehér klub tájékoztatása szerint a Megyeri útra csaknem 1500 szurkoló érkezik Lengyelországból. A jegyek ára 1200 forint, de a diákok kedvezményesen, 500 forintért juthatnak belépőhöz. Aki az 1885 forintos emlékjegyből vásárol, amely magába foglalja az 1200 forintos belépőt, a mérkőzés szünetében értékes nyereményekkel gazdagodhat.

"Az újpesti futballklub ebben a szezonban ünnepli megalapításának 125. évfordulóját, illetve a Zabrzéval edzőként 40 éve lengyel bajnoki címet és kupát nyert Szusza Ferenc éppen öt éve hunyt el" - mondta Csehi István, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. "A szoborra több mint három éve gyűjtünk, s közel hárommillió forintnál járunk. Abban bízunk, hogy a találkozó jegybevételéből összegyűlik a hiányzó összeg."

Hozzátette, a gálamérkőzés ötlete a szurkolóktól ered, csakúgy, mint a szobor felállításáért indított gyűjtés.

Szabó Balázs, az emléktalálkozó ötletgazdája azt mondta, a Górnik Zabrze Lengyelország egyik legnépszerűbb klubja, s bár előzetesen csak 500 drukker érkezését valószínűsítették, mégis eladtak több mint 1400 jegyet.

"Mindenkit szeretnék megnyugtatni, rendbontástól nem kell tartani, a Zabrze szimpatizánsai békés, baráti szándékkal érkeznek Magyarországra, méltón szeretnének megemlékezni Szusza Ferencről" - fogalmazott.

Molnár Szabolcs, a IV. kerület alpolgármestere hangsúlyozta, az önkormányzat már a kezdetektől minden lehetséges eszközzel igyekszik támogatni a Szusza-szobor felállítását. Bejelentette: 200 darab kedvezményes jegyet már az önkormányzaton keresztül is megvásároltak újpesti gyerekek.
Bokros László, az adományokat eddig gyűjtő szurkolói egyesület elnöke arra kérte a drukkereket, hogy jöjjenek ki minél többen a szombati mérkőzésre, s amennyiben tehetik, az emlékjegyből vásároljanak.

Az emléktalálkozó után a 17.30-kor sorra kerülő Újpest FC-Kazinbarcika NB II-es összecsapást tekinthetik meg a nézők.