Vágólapra másolva!
Miközben a magyar szurkolók már órák óta Amszterdam belvárosában hangoltak a világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott elleni Európa-bajnoki selejtezőre, a hazai drukkerek csak kora délután jelentek meg a sörözőkben.

A hollandok magabiztosan, többgólos siker reményében várják az esti találkozót. "Sima győzelmet várok a fiúktól, nagyon jó csapatunk van, amely bárki ellen esélyesként lép pályára. Remélem, most is legalább négy gólt lövünk majd, mint pénteken" - mondta egy holland szurkoló. Hozzátette: az Oranje mérkőzései előtt általában a Dam téren gyűlnek össze a narancsmezbe öltözött drukkerek, majd az összecsapások után rendszerint ugyanitt kezdődik a fieszta.

"Miután nyertünk, nagy buli lesz, szerintem addig iszunk majd a kocsmákban, míg ki nem dobnak minket" - tette hozzá a drukker, a bevált menetrendet ismertetve. Bert van Marwijk szövetségi kapitány vezetésével a hollandok 2008 óta 35 mérkőzésen mindössze kétszer szenvedtek vereséget, ezek egyike a tavalyi világbajnoki döntő volt, melyben a spanyolokkal szemben maradtak alul. Amszterdamban legutóbb tétmeccsen a tavaly októberi Eb-selejtezőn 4-1-re verték a svédeket.

Egervári Sándor együttese 20:30-kor lép pályára az Amsterdam ArenA-ban. A két csapat pénteken a Puskás Ferenc Stadionban találkozott egymással, akkor simán, 4-0-ra diadalmaskodott a vb-második gárda.