Vágólapra másolva!
A szurkolók menthetik meg az Újpest focicsapatát attól, hogy zárt kapuk mögött játssza a Debrecen elleni rangadót. A Szusza Ferenc Stadion  jelenlegi állapotában Csehi István ügyvezető igazgató szerint alkalmatlan a bajnoki meccs rendezésére, ezért a klub a honlapján kérte a drukkerek segítségét.

"Jelenleg úgy állunk, hogy a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen nem fogadhatunk szurkolókat a kerítés állapota miatt" - áll az újpestiek honlapján megjelent közleményben. A két klub április 10-én vasárnap mérkőzik meg Újpesten.

A lila-fehéreknél nem csupán a kerítéssel vannak problémák, "villanyszerelés, lakatos- és kőművesmunkák, hideg és meleg burkolás, víz-és gázszerelés, klímajavítás, csatornáztatás, kertészeti, gyepápolási munkák" területén is várják a szurkolók önkéntes munkáját, akik már az elmúlt hónapokban is többször segítették a klubot "munkával, szolgáltatással vagy éppen termékkel".

A közlemény az anyagi nehézségek okaira is kitér. "Az állami tulajdont, azaz a stadiont kezelő szervezet tavaly új szerződésbe kényszerítette az Újpest FC-t a 2026-ig érvényes megállapodás felmondásával, ennek következményeként a létesítmény felújításáról, karbantartásáról a klubnak kell gondoskodnia. Amíg az új, a sportlétesítmények működtetését is megkönnyítő adótörvény nem lép életbe, klubunk pénzügyi lehetőségei erősen behatároltak."