Vágólapra másolva!
Több olasz lap is a hétvégi Milan-Inter rangadóból vezeti le Leonardo csapatának újabb súlyos vereségét. A derbit 3-0-ra, a keddi BL-negyeddöntőt 5-2-re bukta az Internazionale. A Reppublica szerint a Schalke elleni csúfos hazai kudarc után semmi sem maradhat a régiben.

"Egyik katasztrófa a másik után - az Intert megalázták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében" - írja a La Stampa, míg a Gazzetta dello Sport szerint egyszerűen "Leonardo bedobta a törülközőt".

Az Il Giornale az Inter öngyilkosságát hirdeti és hozzáteszi: a visszavágón csoda kellene a továbbjutáshoz. A milánói lap ugyancsak a városi rangadóból indul ki, a BL-meccs tudósítása a következő mondattal indul: "A katasztrofális derbi után az Inter csődje a Bajnokok Ligájában teljesedett ki."

"Brutális KO" - kürtöli világgá a Tuttosport egyik főcíme. Az újság szerint Massimo Moratti elnöknek át kell szabnia a terveit, az előző évben még triplázó társaságból vesztes csapat lett.

Nem csak a sportújságok, a politikai napilapok sem kímélik a kék-feketéket. A La Reppublica bloggere tuttosportos kollégájához hasonlóan már a jövővel foglalkozik: "Az Inter és az olasz futball bukása. Semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ez az eredmény annyira tiszta, annyira önmagáért beszél, hogy nincs is értelme az elkövetett hibákat felsorolni" - ismeri el Paolo Samarelli.