Áresés miatt függesztették fel az Econet-papírok kereskedését

Vágólapra másolva!
Hétfőn ismét fel kellett függeszteni az Econet-papírok kereskedését, mert jelentősen esett az áruk egy piaci hír hatására.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette hétfőn 14:45 órától egy óra időtartamra az econet.hu részvények kereskedését - közölte honlapján a BÉT. A határozat szerint a kereskedés visszaállításakor 30 százalékra szélesítik a részvényre vonatkozó ajánlati ársávot a szokásos 15 százalékról. Ez azt jelenti, hogy a vételi, illetve eladási ajánlat ára plusz-mínusz 30 százalékkal térhet el a bázisártól, azaz a pénteki záróártól.

A társaság részvényeinek kereskedését már hétfőn reggel is szüneteltették a maximális, 15 százalékos árelmozdulás miatt. Kora délután 40 forinton függesztették fel, 15 százalékkal a 47 forintos pénteki záróár alatt. A cég részvényeinek kereskedését a múlt héten is több alkalommal szüneteltették, mivel a papírok áresése elérte a napi megengedett legnagyobb mértéket.

A tőzsde a társasággal kapcsolatban napvilágot látott hírekkel indokolta a felfüggesztést, illetve az ajánlati ársáv szélesítését. Az econet.hu a hétvégén közölte, hogy eladta 120 millió forintért a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. 25 százalékos tulajdonát a többségi tulajdonosnak, az FM1 Friends Kft.-nek