Vágólapra másolva!
A dubaji székhelyű Royal Emirates csoport kilencvenmillió euróért megvásárolja a spanyol bajnokságban szereplő Getafe csapatát.

Az EFE spanyol hírügynökség értesülése szerint az egyezséget csütörtökön, a hétcsillagos dubaji Burdzs al-Arab-szállóban írják alá. Szulejman al-Butti, a Royal Emirates projektmenedzsere elejét vette a találgatásoknak, amikor elárulta, a Getafe a klub, amelyet a csoport megvásárol.

Az új tulajdonos érkezésével a csapat neve is megváltozik majd, a Soccernet szakportál értesülései szerint Getafe Team Dubai lesz az új elnevezés. A Getafe a harmadik spanyol csapat, amelynek külföldi tulajdonosa lesz, korábban a Málagát a katari királyi család, a Racing Santandert pedig egy indiai üzletember vásárolta meg.

A Getafe hat fordulóval a bajnokság vége előtt a 14. helyen áll, de mindössze négy pont választja el a kieső helyen álló Hérculestől. A harmadik számú madridi csapat az elmúlt években kétszer is döntőt játszott a spanyol Király-kupában, 2008-ban pedig a negyeddöntőig jutott az UEFA-kupában, ahol a Bayern München a hosszabbítás utolsó percében szerzett góllal búcsúztatta.