Jake Gyllenhaalt folyton felrobbantják

Vágólapra másolva!
Jake Gyllenhaalt sokszor felrobbantják, a japán tinik szexelnek és öngyilkosok lesznek, a rajzfilmmadár repülni tanul, Vincent Cassel anarchistáskodik, Ryan Reynolds élve kerül a föld alá, a HR-es gázos feladatot kap, a Földet telepakoljuk műanyaggal a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Norvég erdő / Noruwei no mori - 2010

Miről szól? Az egyetemista Toru összejön Naokóval, de a lánynak nyoma vész, és nemsokára kiderül, hogy idegszanatóriumba került. A fiú nem sokkal később összeismerkedik a szexuálisan szabados Midorival, és vele is kapcsolatot kezd.

Ki a rendező? Murakami Haruki sikerregényét a vietnami-francia Tran Anh Hung adaptálta, aki A zöld papaya illatá-t és Az élet csodái-t is csinálta.

Kik a szereplők? Torut Matsuyama Kenichi alakítja, aki A halállista című thrillerből és folytatásaiból lehet ismerős, Naokót a Bábel-ért Oscar-díjra jelölt Kikuchi Rinko játssza, Midorit pedig a modellként indult Mizuhara Kiko formálja meg, akinek ez az első filmszerepe.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a lírai filmeket, még akkor is, ha kissé egyhangúak.

* * *

Eljő a napunk / Notre jour viendra - 2010

Miről szól? A vörös hajú Rémy kitaszítottnak érzi magát az iskolában és otthon is, de megismerkedik az idősebb, a szintén vörös hajú, rebellis Patrickkel, aki a maga módján próbál segíteni neki. Kitalálják, hogy elutaznak Írországba, a vörösök földjére, ahol végre otthonra lelhetnek.

Ki a rendező? Ez Costa-Gavras fiának, Romain Gavras kliprendezőnek (M.I.A.: Born Free, Justice: Stress), az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Patrickot Vincent Cassel (Gyűlölet, Fekete hattyú) alakítja, Rémyt Olivier Barthelemy játssza, aki a Sheitan-ban már játszott Cassellel.

Kinek ajánljuk? Olyan fiataloknak, akikben buzog a lázadószellem.

* * *

Élve eltemetve / Buried - 2010

Miről szól? Paul Conroy-t, az Irakban dolgozó amerikai sofőrt elrabolták, és egy koporsóba zárva élve eltemették. A mellépakolt mobiltelefon az egyetlen esélye a túlélésre.

Ki a rendező? Rodrigo Cortés, aki A nyertes című vígjátékot csinálta korábban.

Kik a szereplők? Igazából csak egy van: Ryan Reynolds (Mindenképpen talán, Nász-ajánlat) alakítja a szorult helyzetbe került fickót, a többieknek csak a hangját halljuk.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnék saját magukat klausztrofóbiával paráztatni.

* * *

Forráskód / Source Code - 2011

Miről szól? Egy amerikai katona egy vonaton találja magát egy idegen férfi testében. Egy különleges kísérletben vesz részt, amelynek célja, hogy megtalálja azt, aki felrobbantotta a vonatot. A katona többször is próbálkozhat, de a robbanás előtt mindig csak nyolc perce van.

Ki a rendező? Ez Duncan Jones második nagyjátékfilmje. Az első a Hold című kisköltségvetésű sci-fi volt.

Kik a szereplők? A katonát Jake Gyllenhaal alakítja, útitársa Michelle Monaghan (Hideg nyomon, Mission: Impossible 3). Az akciót Vera Farmiga (Egek ura) irányítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy valóban pörgős akciófilmre vágynak.

* * *

Földünk, a műanyag bolygó / Plastic Planet - 2009

Miről szól? A dokumentumfilm a műanyag mindennapjainkban betöltött szerepét és veszélyeit mutatja be.

Ki a rendező? Werner Boote osztrák dokumentumfilmes.

Kik a szereplők? Műanyagot gyártó, használó és ellene harcoló emberek.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének többet tudni erről az anyagról, amivel már telepakoltuk a Földet.

* * *

A HR manager / The Human Resources Manager - 2010

Miről szól? Egy nagy izraeli pékség román takarítónője meghal egy merényletben. Hogy ne vádolhassák a vállalatot érzéketlenséggel, megbízzák a HR-est, hogy személyesen gondoskodjon a holttest hazaszállításáról.

Ki a rendező? Eran Riklis, aki A szíriai menyasszony-t és a Citromfá-t is csinálta.

Kik a szereplők? A címszereplő HR-est Mark Ivanir alakítja, aki számos sorozatban (Terminátor - Sarah Connor krónikái) és hollywoodi filmben (Mr. és Mrs. Smith, Az ügynökség) játszott már apróbb szerepet.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a némi feketehumorral feljavított emberi történeteket.

* * *

Rio / Rio - 2011

Miről szól? Rio, a repülni nem tudó papagáj megismerkedik egy papagájlánnyal, akit Minnesotából követ Rio de Janeiróba, ahol rengeteg kaland vár rá rájuk.

Ki a rendező? Carlos Saldanha, aki a Jégkorszak-filmeket is csinálta.

Kik a szereplők? Színpompás, rajzolt madarak.

Kinek ajánljuk? Kisiskolás madárrajongóknak.