Vágólapra másolva!
Csütörtökön már részt vett a Papp László Arénában tartott jeges edzésen, és pénteken, a spanyolok elleni divízió I-es világbajnoki mérkőzésen már szeretne játszani a részleges bokaszalag-szakadással kezelt Bartalis István.

"Az edzésen kipróbáltam a mozgást, és nem zavart. Fájdalmat éreztem, de ez a tűréshatáron belül van. A péntek délelőtti átmozgató jeges edzés után döntjük el, vállalhatom-e a játékot" - mondta az MTI-nek a 21 éves csatár, aki közvetlenül a hollandok elleni, vasárnapi vb-nyitány előtt, a száraz bemelegítés során lépett rá egy televíziós kábelre, és kiment a bal bokája. Kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az egyik szalag részlegesen elszakadt.

Bartalis a múlt héten volt először válogatott. A svéd másodosztályban érdekelt Troja/Ljungby együttesében remekül játszott, ezért kapott meghívót, és az ukránok elleni két felkészülési találkozón jó benyomást keltett. Pontot szerzett, igaz, az első válogatott meccsén végleges kiállítással sújtották, mert ellenfelének fejsérülést okozott.

A magyarok a vébén előbb a hollandokat győzték le 7-3-ra, majd hétfőn 6-3-ra a dél-koreaiakat. Ted Sator szövetségi kapitány feljutásért harcoló alakulata pénteken a spanyolok, szombaton pedig az olaszok ellen lép pályára a Papp László Arénában.