Vágólapra másolva!
Kijelölte a csehországi Racicében jövő hétvégén sorra kerülő gyorsasági kajak-kenu Világkupára utazó csapatot Storcz Botond szövetségi kapitány. A múlt hétvégi szegedi válogatón 1000 m egyesben és párosban is győztes kajakos Dombi Rudolf végül a négyesben kapott helyet.

"Csakúgy, mint a hétvégi férfi kajakválogatón, a csapatösszeállításnál is minden Dombi Rudolfról szólt. Hiába nyerte meg Rudi a két 1000 méteres versenyszámot, ő mégis úgy döntött, hogy a négyesbe szeretne beülni, ezt a kérését nem vehettem figyelmen kívül" - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

"Komoly fejfájást okozott, hogy hogyan alakítsam át az általam összerakott csapathajót, végül úgy döntöttem, hogy a legigazságosabb Kucsera Gábort kitenni a világkupán rajthoz álló egységből. Gábor betegsége miatt nem vett részt a válogatón, így nem kaptunk visszajelzést a felkészültségéről. A másik négyest pedig egyértelműen a versenyzők hétvégén mutatott formája alapján állítottam össze. A többi számban is a válogatón elért eredményeket vettem figyelembe, bár K-1 5000 méteren Gere Bálint annak köszönheti az indulását, hogy a válogatót megnyerő Noé Bálint idén még az ifik között fog versenyezni."

Miközben a férfi kajakosok Csehországban csatáznak majd a világ legjobbjaival, a kenusoknak és női kajakosoknak Szegeden lesz jelenésük. Nekik ugyanis május 20-22. között rendezik a hazai vb-válogató első fordulóját. A második felvonás pedig - immár mindhárom szakág számára - június 10. és 12. között lesz.

A MOL kajak-kenu világbajnokságot augusztus 17. és 21. között rendezik Szegeden, a jegyértékesítés május 15-én kezdődik.

A csehországi Világkupára utazó csapat:
K-1 1000:
Bozsik Gábor, Dombvári Bence
K-2 1000: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos
K-4 1000: Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Gyökös Lajos, Boros Gergely; Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Petrovics Máté, Kugler Attila
K-1 200: Dudás Miklós, Molnár Péter
K-2 200: Horváth Bence, Szomolányi Máté; Sík Márton, Beé István
K-1 500: Hufnágel Tibor, Hadvina Gergely
K-2 500: Gönczy Gábor, Dombvári
K-1 5000: Gere Bálint
C-2 200: Fehér Imre, Viktor Endre