Meghosszabbított hitelkeret az Est Média fizetési gondjaira

Vágólapra másolva!
Meghosszabbított banki hitelkeret segíthet az utóbbi hónapokban nehéz helyzetbe került Est Médiának stabilizálni a pénzügyeit. A banki megállapodással egyszersmind hatályba lépett a Neo FM 25 százalékos részesedésének ettől függővé tett eladása.
Vágólapra másolva!

2012. április 15-ig meghosszabbította az UniCredit Bank az Est Média 350 millió forint összegű hitelkeretét - jelentette be a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Est Média egyúttal azt is közölte, hogy a folyamatban lévő reorganizáció keretében az UniCredit jóváhagyásától függő hatállyal megkötött ügyletek is hatályba léptek, így a Neo FM rádióadó részesedésének értékesítése és egy 300 millió forintos rövid lejáratú kölcsön 2012. április 15-ig történő meghosszabbítása.

Az Est Média április közepén jelentette be, hogy a veszteség csökkentése érdekében leépíti azokat a tevékenységeket, amelyek nem képesek "rövid vagy középtávú eredménytermelésre", ennek egyik első lépése volt, hogy a Neo FM 25 százalékát eladta a többségi tulajdonos FM1 Friends Kft.-nek.

A cég múlt pénteken közzétett első negyedéves gyorsjelentése azt mutatta, hogy az adózott eredmény 43 százalékkal, az árbevétel 22 százalékkal csökkent a 2010-es év hasonló időszakához képest, így felvetődött, hogy a társaság esetleg nem lesz képes kifizetni a Sziget Kft. esedékes vételárát. Erről bővebben itt olvashat.