Vágólapra másolva!
Mike Brown, a Cleveland Cavaliers korábbi edzője váltja a kispadon a visszavonuló Phil Jacksont az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi két szezonjának győztesénél, a Los Angeles Lakersnél.

A Lakers vezetősége közleményben jelezte, hogy sikeres tárgyalásokat folytattak a 41 éves Brownnal, aki - reményeik szerint - napokon belül aláírja szerződését.

Az elmúlt három évben mindig nagydöntős, idén viszont már a rájátszás második fordulójában búcsúzott Lakers elöljárói további részleteket nem közöltek, ám helyi médiaértesülések szerint Brown négy évre 18 millió dollárt fog kapni új együttesénél.

Brown a Cavaliersszel 2007-ben nagydöntős volt, 2009-ben pedig az év edzőjének választották meg. A Cavstől tavaly nyáron menesztették, miután alapszakaszgyőztes csapatával a rájátszás második körében elvérzett.

Brownnak nem lesz könnyű feladata a Lakersnél, hiszen minden idők legeredményesebb NBA-edzőjét kell pótolnia. A 65 éves Jackson játékosként szerzett aranygyűrűje után edzőként a Chicago Bullsszal hat, a Lakersszel pedig öt bajnoki címet gyűjtött be.