Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks 18,5 másodperccel a vége előtt szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Boston Bruins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjének első mérkőzésén.

Stanley-kupa-döntő, 1. mérkőzés:
Vancouver Canucks - Boston Bruins 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
gól:
Torres (60.)

Az NHL-hez 1970-ben csatlakozott Vancouver még soha sem nyert Stanley-kupát, a Boston viszont ötször is győzött, de utolsó, 1972-es sikere óta öt döntőt is elbukott.

Gyorsan négyperces emberelőnybe került a Bruins, de nem tudott élni a lehetőséggel, majd a Canucks is hagyott ki létszámfölényt.

A folytatásban sem esett gól, noha rengeteg kiállítást osztottak ki a bírók, de a két kapus, Luongo és Thomas remekelt, és még szerencséjük is volt, utóbbi helyett egyszer a kapuvas mentett.

A záró játékrészben már elmaradt a büntetések, mindkét együttes fegyelmezettebb volt, egészen az utolsó cseréig. Ekkor a Boston védelme fellazult, Hansen passzát pedig a kapu elé berobban Torres bekotorta.

Thomas a playoffban közel 130 perc után kapott gólt, míg Luongo 36 védéses hibátlan produkcióval rukkolt elő.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódik, és annak a meccsnek is Vancouver lesz a házigazdája.