Vágólapra másolva!
A 19 éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott két vereséggel és egy győzelemmel a harmadik helyen végzett csoportjában az Európa-bajnoki selejtező elitkörében.

A magyarok a németektől 3-0-ra, a törököktől pedig 6-1-re kaptak ki, majd vasárnap 4-2-re verték a macedónokat az antalyai tornán.

A magyar válogatott a Nacsa Péter - Oláh Zsolt, Farkas Norbert, Kelemen Dávid, Vernes Richárd (Nagy Gergő, 66) - Szolnoki Roland, Ugrai Roland (Elek Bence, 79), Baráth Botond, Skriba Máté - Czár Richárd, Erdélyi László összeállításban lépett pályára, az első félidőben a macedónok szereztek vezetést, majd Skriba büntetőből egyenlített, az esetnél a szabálytalankodó macedón játékost kiállította a bíró.

A szünet után Skriba újabb büntetőt értékesített, majd Szolnoki volt eredményes, de erre gyorsan jött a macedón válasz. A hajrában az ellenfél újabb játékosa kapott piros lapot, és a kettős emberelőnyt Nagy Gergő révén használta ki a magyar csapat.

"Nagyon kellett ez a siker, örülök, hogy győzelemmel zártuk a tornát" - értékelt a lefújás után Szepessy László az MLSZ honlapjának. "Nem volt könnyű meccs, nehezen tudtuk megtörni a macedón csapatot. Az utolsó percig küzdelemre késztetett bennünket az ellenfél, érezhetően sokat kivettek játékosainkból az elmúlt napok mérkőzései. Úgy érzem, a tornán a realitás érvényesült, a törökök voltak az elitkör legjobbjai, megérdemelten jutottak tovább. Kis szerencsével a németek ellen játszhattunk volna egy szoros meccset, és a házigazdák ellen is másképp alakult volna az eredmény, ha nem állítják ki három játékosunkat. A torna megmutatta, hogy nagyon sok munkára lesz még szükség ennél a korosztálynál, a futballistáktól ugyanis teljesen idegen volt az a ritmus, amivel az első két meccsen szembesültek, és megtapasztalhatták, hogy mind dinamikában, mind csapatjátékban van még hová fejlődniük."

A romániai U19-es Eb-n a házigazdák csapata mellett Belgium, Csehország, Görögország, Írország, Szerbia, Spanyolország és Törökország válogatottja léphet pályára.