Vágólapra másolva!
Küzdelmes mérkőzésen, többségi döntéssel védte meg WBC nagyközépsúlyú világbajnoki címét és jutott a Szuper Hatos torna döntőjébe az angol Carl Froch, miután szombaton éjjel legyőzte Glen Johnsont az Atlantic Cityben megrendezett 12 menetes összecsapáson.

A mérkőzés elején a tipikus pressure fighterként, azaz folyamatosan támadó bunyósként ismert Johnson lépett fel agresszorként, míg a címvédő és esélyesebbnek tartott Kobra becenevű Froch főként másodszándékú kontraakciókkal és taktikával igyekezett pontokat gyűjteni és veterán riválisa fölé kerekedni.

Az időnként kemény ütésváltásokkal tarkított találkozó első negyedében inkább az offenzívabb Johnson dominált, majd később feljött Froch, és fokozatosan átvette az irányítást. A hajrát a címvédő bírta jobban, igaz, a 42 éves Johnson egy pillanatra sem adta fel, és ezzel néha igen kellemetlen perceket okozott kilenc évvel fiatalabb ellenfelének.

A mérkőzést végül a pontozók döntötték el, a 116-112, 117-111, 114-114 arányú többségi döntés Frochnak kedvezett, aki ezzel első ízben védte meg tavaly novemberben visszaszerzett WBC-címét, és készülhet a WBA-világelső Andre Ward elleni Szuper Hatos-döntőre, amelynek végleges időpontját és helyszínét a jövőben fogják kijelölni.

Az Atlantic Cityben rendezett gála főmeccse előtt a közönség Erdei Zsolt TKO-győzelmét láthatta az amerikai Byron Mitchell ellen.

Profiboksz