Vágólapra másolva!
A Mare Nostrum-sorozat második állomásán is győzelemmel mutatkozott be Cseh László, a vegyesúszás magyar klasszisa.

A Kőbánya SC háromszoros olimpiai ezüstérmese, világ- és Európa-bajnoka szerda este a franciaországi Canet-en-Roussillonban végzett az élen 200 vegyesen 1:58,99 perces remek idővel.

Mivel a második verseny férfiprogramjából hiányzik a 400 méter, Cseh csütörtökön a szintén erős számának számító 200 m pillangón próbál szerencsét.

Cseh 200 és a 400 métert is megnyerte az elmúlt hét végén Barcelonában, egyszersmind a jövő nyári londoni részvételhez szükséges olimpiai A szintet is megúszta.

A szerdán rajthoz állt hat magyar közül még ketten jutottak be az első napi finálékba. Pulai Bence a férfiak 100 méteres pillangódöntőjében, ahová hatodikként kvalifikálta magát, előbbre lépett időben és helyezésben is, 53,94 másodperccel negyedikként csapott a célba.

A szám másik magyar indulója, az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence, aki a délelőtti selejtezőben a tizenegyedik időt érte el, az esti B döntőt megnyerte, Pulaiéval hajszálra azonos eredménnyel.

Egyelőre mindketten bő egy másodpercnyire vannak a londoni ötkarikás részvételt biztosító időtől, ám bőven kínálkozik még lehetőségük a szint teljesítésére.

A nőknél az egyetlen magyar szereplő, Dara Eszter a nyolcadik idővel jutott tovább a délelőtti próbáról 100 m pillangón, s ez a pozíció jutott neki a fináléban is, ahol 1:00,05 perc alatt tudta le a távot, hét tizeddel maradt el az olimpiai kvótától.