Vágólapra másolva!
Biztos és kötelező győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott kedden San Marinóban Európa-bajnoki selejtezőn, s 3-0-ss sikerének köszönhetően esélyes arra, hogy a világbajnoki selejtezők sorsolásakor a harmadik kalapba kerüljön.

A vb-selejtezők sorsolását július 30-án tartják Brazíliában, a kalapok elkészítéséhez pedig a nemzetközi szövetség (FIFA) által július 27-én kiadott világranglistát veszik alapul.

Ahhoz, hogy Egervári Sándor csapata a harmadik kalapba kerüljön, Európa legjobb 27 csapata között kell lennie, ebben a rangsorban jelenleg a 30. az albán, a litván és a bolgár csapat mögött.

A keddi győzelemmel az Eb-selejtezős sorozatban az E csoport harmadik helyén áll a gárda, így a második hely esetleges megszerzéséért kulcsfontosságú mérkőzést játszik legközelebb, ugyanis szeptember 2-án a svéd válogatott érkezik Magyarországra, amely három ponttal előzi meg a magyar csapatot.

"Végig magas fordulatszámon pörgött a csapat, ezért nem féltem az első félidőben sem attól, hogy megbosszulja magát a sok kihagyott lehetőség" - nyilatkozta a lefújást követően Egervári Sándor. "Örülök a sima győzelemnek és a három pontnak, de a svédek elleni selejtező kapcsán nem érdemes az előző két meccsből kiindulni."

A svédek elleni találkozóig már csak egy felkészülési mérkőzést játszik a csapat, augusztus 10-én Izland ellen, ez pedig komoly fejtörést jelenthet a szakmai stábnak, ugyanis sárga lapok miatt a védelem két fontos tagjával, a San Marinóban csapatkapitányként pályára lépett Juhász Rolanddal, valamint Vanczák Vilmossal sem számolhat a svédek ellen.

A kapitánynak tehát mindenképpen a védelemben kell majd komoly változtatásokat végrehajtania. A svédek ráadásul kedden rendkívül meggyőző játékkal, a csereként beállt, és végül mesterhármast elért Zlatan Ibrahimovic vezetésével 5-0-ra kiütötték a finneket.

A csoport állása:
1. Hollandia 18 pont (6 meccs, 21-5)
2. Svédország 15 (6 meccs, 20-6)
3. Magyarország 12 (7 meccs, 18-13)
4. Finnország 6 (6 meccs, 11-11)
5. Moldova 6 (6 meccs, 7-9)
6. San Marino 0 (7 meccs, 0-33)