Őszre várható a Windows 8 bétája

Vágólapra másolva!
2012 végén jelenhet meg a Windows következő, nagy változásokat hozó verziója. A kiadási időpontot Dan'l Lewin, a Microsoft alelnöke pletykálta el egy fejlesztői találkozón.
Vágólapra másolva!

Nincs még kőbe vésve a Windows 8 kiadási ideje, ám a Microsoft stratégiai üzletfejlesztéssel foglalkozó igazgatóhelyettese azt sejtette, hogy 2012 őszén a boltok polcaira kerülhet a lapozgatós Windows. Dan'l Lewin arra is utalt, hogy a cég szeptemberi BUILD fejlesztői konferenciája után elérhetővé teszik a Windows 8 szabadon kipróbálható béta verzióját.

A Windows 7 kiadása során is hasonló ütemtervhez tartotta magát a Microsoft. Egy évig tesztelhették a vállalkozó kedvű felhasználók a béta verziót, visszajelzéseik pedig segítettek az operációs rendszer tökéletesítésében.

Az új Windows nem csak asztali gépeken és laptopokon fog futni, hanem az ARM processzorcsalád lapkáival szerelt tableteken is. Lewin elmondta, hogy most a tabletek nagyra nőtt mobiltelefonokként viselkednek, ám a jövőben a felhasználók egyre több PC-szerű funkciót várnak el tőlük. Ezért döntött úgy a Microsoft, hogy nem a Windows Phone 7 mobilos rendszert írja át a táblagépekre.