Vágólapra másolva!
Azt már a szezon előtt sejteni lehetett, hogy a nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb játékosa az Udinese chilei szélsője, Alexis Sánchez lesz. A fiatal támadó fantasztikus idényt produkált, a La Gazzetta dello Sport osztályzatai alapján ő volt a Serie A legjobb futballistája, és sztárklubok egész sora jelentkezett be érte.

Sánchezt kapcsolatba hozták többek között a Manchester Cityvel, a Manchester Uniteddel és az Internazioaléval is, ám úgy tűnik, hogy sorsa nagyon hamar eldől - spanyol lapértesülések szerint ugyanis hamarosan aláírhat az FC Barcelonához.

A katalánok alelnöke, Josep Maria Bartomeu még a hét elején elismerte, hogy megkezdték a tárgyalásokat az udineiekkel, azonban azt sem tagadta, hogy a transzfer egyáltalán nem biztos, és sokáig elhúzódhat. Ehhez képest mindkét barcelonai sportnapilap, a Sport és az El Mundo Deportivo is szinte kész tényként kezeli Sánchez Barcelonába igazolását.

A gyorsaság oka állítólag az, hogy a chilei játékos még a július elsején kezdődő Copa América előtt szeretné, ha eldőlne a jövője. A Sport információi szerint a Barca nem csak pénzzel fizetne: az Udinese korábban kötötte az ebet a karóhoz, hogy 35 millió eurót kér, de a katalánok belevennék B csapatuk csatárát Jonathan Sorianót is az ügyletbe.

A támadó gólkirály lett a másodosztályban, de a jelek szerint elfogadta, hogy a Barcelonába szinte lehetetlen lenne bekerülnie, és hajlandó lenne az Udinesébe szerződni - így a barcelonaiaknak 28 milliót kellene fizetniük Sánchezért.

További átigazolási hírek:
A görög Panathinaikosz francia csatárát, Djibril Cissét a Lazio szeretné megszerezni. A Juventus támadóját, Simone Pepét a Zenit Szankt-Petyerszburg szemelte ki. A Lorient csapatkapitánya, Jérémy Morel az Olympique Marseille-ben folytatja pályafutását. Az Atlético Madrid cseh védője, Tomás Ujfalusi a Galatasarayba tart.