Jack Bauer a köztévén szolgáltat igazságot

Vágólapra másolva!
Június 20-án, 22.15-kor mutatja be a Magyar Televízió a 24 című széria hatodik és hetedik évadját összekötő 24 - A szabadulás-t. Az elmúlt évtized legjobb akciósorozatának tartott 24 türelmetlenebb híveinek készült, jórészt Afrikában forgatott film két részben kerül a képernyőre, utána pedig az MTV leadja az itthon még szintén nem vetített hetedik szezont is.
Vágólapra másolva!

Az itthon a Cool tévé és az MTV által vetített 24 az utóbbin folytatódik új részekkel: a közszolgálati csatorna június 20-án a hetedik évadhoz bevezetőül szolgáló, kétrészes tévéfilmmel melegít az újabb szezonra. A 24: Redemption az amerikai forgatókönyvírók 2007-2008-as sztrájkja miatt született, nem jutott idő az évad 24 részének leforgatására, így - hogy a rajongók ne maradjanak még hosszabb időre kedvenc szériájuk nélkül - készítettek egy két részben leadható, 89 perces tévéfilmet. A Bauer emberi oldalát jobban megmutató, a hatodik évad könyörtelen brutalitása miatt fanyalgók által is jobban fogadott anyag nagy részét a dél-afrikai Fokváros környékén vették fel: Golden Globe-ra és öt Emmy-re is jelölték az alkotást.

Az első képsorok egy afrikai lázadó alakulatot mutatnak be, ahol gyerekkatonák toborzása zajlik épp, a rebellis csapat a kormány megdöntésére készül, egy tízéves forma legényt pedig arra kényszerítenek, hogy egy hatalmas bozótvágó késsel levágjon egy odavonszolt, nyöszörgő, életéért könyörgő politikust, aki az illegális katonai alakulat vezetői szerint "csótány", mert együttműködött a külföldiekkel.

A történetben csak eztán tűnik fel a 24 elnyűhetetlen hőse: a szenátus egyik albizottsága ki akarja hallgatni Jack Bauert néhány fogoly illegális fogva tartásával és megkínzásával kapcsolatban, az idézésekre azonban a CTU korábbi ügynöke nem reagál, így a helyi követségről utazik egy tisztviselő, hogy személyesen kézbesítse a levelet a Washingtonba egyáltalán nem vágyó, ehelyett egy afrikai ültetvényen meghúzódó, a világban bő egy éve utazgató férfinak.

A két részre vágott 24-film után szerdától már képernyőn az itthon még nem vetített hetedik évad.

Sutherland sorozattal folytatja

Kiefer Sutherland 2010-ben befejezte a 24-et, a közelmúltban a Confessions című websorozatban szerepelt bűneit bevalló bérgyilkosként, a Touch című szériája pedig 2012-ben kerülhet képernyőre. A szereplők közt van a filmekből (Halálos fegyver) és a sorozatokból (Testvérek, Vészhelyzet) ismert Danny Glover és a szép nevű Gugu Mbatha-Raw, aki sokat játszott a Titkos szolgálat - MI-5 című krimisorozatban, az Elveszett kincsek kalandorai-ban, és bukott egyet az Undercovers-ben.

A Fox számára készülő Touch egy apáról szól, akinek autista, néma fia előre megérez csak később bekövetkező eseményeket. Sutherland természetesen az apát alakítaná, a gyerek szerepére pedig David Mazouzt szerződtették a casting után: a kisfiú 2007-ben szerepelt a Magyarországon is látott Doktor Addison-ban, majd kisebb szerepe volt a Mike & Molly című komédiában.

A Touch-ban bíznak a Foxnál, de ősszel nemigen lesz kész, így 2012 elejére várható inkább. A sztorit Tim Kring írta, ő is lesz a gyártó: a tévés producerként dolgozó szakember - aki először a Knight Rider-ben írt egy epizódot - főleg a Bostoni halottkémek (Nyughatatlan Jordan) és a Hősök című szériák miatt lehet ismerős.