Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC csak a teljes felmentő határozatot tartja elfogadhatónak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kiszabott 50 ezer eurós pénzbüntetés és a nemzetközi kupákból való három évre szóló kizárás ügyében.

Ezt Klement Tibor, a klub ügyvezető elnöke jelentette be a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában. A sportvezető azt is hozzátette, hogy ha ez nem történik meg, minden lehetséges fellebbezési lehetőséggel élni fognak.

A Győrt azért büntette meg az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásánál a 2009. december 31-ével lejárt tartozási kötelezettségének nem tett eleget.

"Múlt pénteken csak az UEFA döntésének rendelkező részét küldték el nekünk faxon, a határozat indoklását az ígéretek szerint várhatóan a jövő hét közepén fogjuk írásban megkapni. A kézhezvétel után három napon belül kell jeleznünk, hogy kívánunk-e fellebbezni, s ezt követően hat nap áll rendelkezésünkre az érdemi fellebbezés beterjesztésére" - tájékoztatott az ügy további menetéről Klement.

A sportvezető elmondta, mivel Ahjupera korábbi klubja, az FC Flora Tallinn úgy tett panaszt a győriekre az UEFA-nál, hogy közben nem küldött időben számlát nekik, ezért az ETO másodfokon csak a teljes felmentő ítéletet tartja elfogadhatónak. Ha az UEFA fellebbviteli bizottsága olyan döntést hoz, amely a győrieknek nem elfogadható, akkor a klub a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

A műsorban elhangzott az is, hogy a Győri ETO hároméves kizárása egészen pontosan azt jelenti, hogy a következő három év alatt egy ízben nem indulhat az európai kupákban akkor, ha egyébként kiharcolta a részvételt. Amennyiben a győriek ez idő alatt egyszer sem kvalifikálják magukat a nemzetközi kupák valamelyikébe, a büntetés automatikusan lejár.