Vágólapra másolva!
Pelé, a brazilok futball-legendája szerint a kétszeres aranylabdás argentin Lionel Messinek ahhoz, hogy minden idők legjobbjaként emlegessék, több gólt kellene lőnie, mint annak idején neki, Neymart pedig nagyobb tehetségnek tartja, mint a Barca támadóját.

"Hogy Messi jobb lenne mint Pelé? Ahhoz előbb több mint 1283 gólt kellene szereznie" - idézi a Goal.com a háromszoros világbajnok szavait.

Pelé korábbi klubja, a Santos szerdai Libartadores-kupa-győzelmét követően elmondta: a csapat legjobbját, a 19 éves Neymart nagyobb tehetségnek tartja, mint a Barcelona jelenlegi csillagát. Úgy véli azonban, hogy ha a fiatal játékos fejlődni akar, akkor még nem igazol a Real Madridba. "Neymar fantasztikus tehetség, remélem, nem végzi úgy, mint Messi, aki a klubjában kiválóan teljesít, de a válogatottért nem tesz semmit" - mondta Pelé.

A brazilok élő legendája nem először szólja le Messit, nemrégiben például felsorolta, kiket tart sokkal jobb játékosnak a futballtörténelemből, és többször kijelentette, hogy Messi a válogatottban nem képes ugyanolyan játékra, mint a Barcelonában.

Pelé rendre be nem váló jóslatai ugyanakkor arra intenek, hogy meglátásait érdemes fenntartásokkal kezelni.