Vágólapra másolva!
Felix Sturm sorozatban tizedszer is megvédte a Boksz Világszövetségnél (WBA) középsúlyban őrzött világbajnoki övét. A Fritz Sdunek által felkészített bokszoló csupán megosztott pontozással tudta legyőzni kihívóját, az ír Matthew Macklint.

A kölni gálán a harminckét éves német öklözőt a tizenkét menetes csata után két bíró látta eredményesebbnek (egyformán 116-112-re), míg a harmadik pontozó a huszinkilenc esztendős szigetországi riválist ítélte jobbnak (115-113).

A kihívó Macklin harcos, megalkuvást nem tűrő bokszot bemutatva feladta a leckét rutinosabb riválisának. A nyitó gongtól kezdve azonnal támadásba lendült, és folyamatosan tapadva, sokat ütve igyekezett védekezésre kényszeríteni Sturmot.

A címvédő a tőle megszokott módon lassan kezdett, és az első menetekben főként arra koncentrált, hogy ne hagyjon rést a magasan tartott kettősfedezékén. Később gyors ritmusváltásokkal, kontrákkal, majd megelőző támadásokkal - köztük kemény fejre irányuló felütésekkel - próbálta elkerülni, hogy riválisát teljesen magára húzza.

A mérkőzés záró harmadába fordulva még közel sem lehetett biztos a dolgában Sturm, ugyanis Macklin lendülete nem akart elfogyni, illetve a címvédő jobb szemhéja a 11. menetben fel is szakadt.

A zárófelvonásban a két öklöző szinte mindent egy lapra feltéve támadásba lendült, és a védekezést sutba dobva igyekezte kiütéssel lezárni a találkozót. Az idő előtti befejezéshez talán Sturm állt közelebb, ám végül csak megosztott pontozással kerekedett felül.

Sturmnak - két kudarc és egy döntetlen mellett - a mostani volt a 36. győzelme a profik között, míg Macklin 31. meccsén harmadik vereségét szenvedte el.