Vágólapra másolva!
Az amerikai versenyfelügyelet szerepét is betöltő Federal Trade Commission (FTC) annak kapcsán tájékozódik, hogy a Twitter nevű közösségi szájt működtetői és a cég külső partnerei között milyen kapcsolat van.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap értesülései szerint a Twitter kapcsán előzetes vizsgálat folyik, melynek pontos részletei még nem ismertek. A lap szerint a rivális cégek gyakran panaszolják be egymást az amerikai versenyfelügyeletet is ellátó FTC-nél, de nem minden bejelentésből lesz végül teljes körű vizsgálat, ez utóbbit csak a jogos problémák esetén indítja meg a szerv.

A lap úgy tudja, hogy az amerikai versenyfelügyeleti szerv a Twitter és külső parnereinek kapcsolatát vizsgálja, többek közt a mikroblog szájt platformján alapuló szolgáltatásokat fejlesztő Ubermedia társasággal. A Twitter emellett még képmegosztó oldalakkal, linkrövidítő és hirdetési szolgáltatásokat kínáló cégekkel működik együtt. Az FTC-nek arra kell választ kapnia, hogy a közösségi szájtot működtető társaság visszaél-e helyzetével, és korlátozza-e a versenyt a platformját használó fejlesztők felvásárlásával vagy kitiltásával, ez ugyanis sértheti az amerikai versenyjogi törvényeket.