Vágólapra másolva!
Egy kiállítás és egy gól döntötte el a labdarúgó Copa América második mérkőzését, amelyen Kolumbia legyőzte Costa Ricát Argentínában.

A csoport, 1. forduló:
Kolumbia - Costa Rica 1-0 (1-0)
San Salvador
Kolumbia: Martinez - Zuniga, Perea, Yepes, Armero - Bolivar, Aguilar (Rodallega, 33.), Guarín, Ramos - Moreno (Gutiérrez, 69.), García (Soto, 77.)
Costa Rica: Moreira - Acosta, Duarte, Calvo, Leal - Salvatierra Mora, Guzmán (Cubero, 73.), Madrigal (Martinez, 71.), Brenes - Campbell (Elizondo - a szünetben)
gól: A. Ramos (45.)
kiállítva: Brenes (28.)

Az A csoport első fordulójának első mérkőzésén Argentína hatalmas meglepetésre csupán 1-1-es döntetlent játszott Bolíviával, így a csoport másik találkozójának az is volt a tétje, hogy amelyik csapat nyer, az az élre ugrik. A 28. perctől már sejteni lehetett, hogy melyik lesz ez a válogatott, miután a Costa Rica-iaktól egy brutális belépőt követően kiállították Randall Brenest.

Brenes kiállítása:

Az emberelőnyt az első félidőben, a rendes játékidő lejárta előtt tíz másodperccel váltotta gólra a kolumbiai válogatott, Adrian Ramos remek ütemben ugrott ki a védők között, elvitte a labdát a kapus mellett is, és az üres kapuba helyezett.

Ramos gólja:

A továbbiakban az emberhátrányban játszó Costa Rica legfeljebb szabadrúgásból tudott veszélyeztetni, Kolumbia pedig okosan tartotta az eredményt, amelynek köszönhetően lépéselőnybe került csoportellenfeleivel szemben.

Az A csoport állása:
1. Kolumbia 3 pont
2. Argentína 1 pont (1-1)
Bolívia 1 pont (1-1)
4. Costa Rica 0 pont