Vágólapra másolva!
A finn bajnokság góllövőlistáján a harmadik helyen áll Gruborovics Tamás, a JJK Jyväskylä középpályása, aki reméli, hogy egyszer észreveszik, és meghívót kap a magyar válogatottba.

A 27 éves játékos júniusban öt meccsen öt gólt szerzett, így tizenhárom lejátszott mérkőzést követően nyolc góljával - középpályás létére - harmadik a góllövőlistán.

Bár több nemzetközi weboldal is finn játékosnak nevezi Gruborovicsot, a futballistának annyi köze van Finnországhoz, hogy öt és fél éves kora óta ott él, egyébként a szülei magyarok.

"Még évekkel ezelőtt az U21-es finn válogatottól érdeklődtek, hogy lehetnék-e a csapat tagja, de csak magyar útlevelem van, nem vagyok kettős állampolgár" - nyilatkozta az [origo]-nak a játékos, akinek az apját, Tibort jól ismerhetik a békéscsabai és a szegedi drukkerek, mindkét csapatnak a kulcsjátékosa volt, mielőtt a finn Mikkelibe igazolt volna 1989-ben.

A Honka ellen duplázott:



Gruborovics Tamás azt mondja, tudomása szerint még soha nem merült fel a neve a magyar válogatottnál: "Pedig gondoltam már rá, hogy jó lenne szerepelni a nemzeti csapatban, de még nem kerestek. Nem lenne rossz, de talán nem is tudnak rólam" - mondta a középpályás, aki 2010 novemberében írt alá két évre a JJK-hoz, előtte pedig négy finn csapatban (MP, KuPS, FC KooTeepee, IFK Mariehamn) is megfordult, és 167 finn bajnokiján összesen 40 gólt szerzett.

(A játékosnak a finnországi bundaügyről adott nyilatkozatát itt olvashatja.)

Fejesgól a Jaro ellen (1:20-nál):