Fesztiválok rossz időben a déli parton

Vágólapra másolva!
Itt a rossz idő, de ne keseredjenek el a Balatonnál pihenők, ugyanis szerdán és csütörtökön több fesztivál is kezdődik a tó környékén. Főként a déli partiaknak lesz bővebb a kínálat, hiszen szerdán indul a Szemes fesztivál Balatonszemesen és a XIII. Utcafesztivál Zamárdiban, valamint szombatig tart még Babel Sound Fesztivál Fonyódligeten. az északi parton borfesztivál keződik Balatongyörökön.   
Vágólapra másolva!

A szerdán kezdődő balatonszemesi Szemes fesztivál egy kiállítással indítja a programokat, a Latinovits Zoltán Művelődési Házban "Balaton Mozaik" néven a tóhoz kötődő művészek soportos kiállítását nézhetik meg az érdeklődők. Csütörtökön este, az állomással szemben lévő Zenepavilonban Janicsák Veca és Jamie Winchester zenél, de a hétvége folyamán lesz harsonakoncert, kézműves vásár, filmvetítés, Balaton történeti előadás és további kiállítások is. A részletes programot itt találja.

Szerdától vasárnapig tart néhány faluval odébb Zamárdiban a tizenharmadik alkalommal megrendezendő Utcafesztivál. A programokat a Kossuth és a Kiss Ernő utcában rendezik. A koncertek este 7 órától kezdődnek, a fellépők között lesz többek közt a Sound of the past, a Chron, a Fair play, a Vodku, vagy a Korcs. Aki Zamárdibn tervezi a nyaralását, nem árt tudnia, hogy a faluban igényelhet Zamárdi kártyát, amellyel 5-20 százalékos kedvezménnyel vehetünk igénybe különböző szolgáltatásokat. Ehhez nem kell mást tenni, mint legalább egy éjszaka szállást foglalni bármelyik szálláskiadónál, befizetni az idegenforgalmi adót és a szálláson kérni a kártyát.

Az északi parton, Balatongyörökön borfesztivál kezdődik csütörtökön és vasárnapig tartanak a programok a györöki móló melletti sétányon. A nyitónapon este 8 órától Ferenczi György és a Rackajam lép színpadra. Esténként 7 órától gyerekkoncertek lesznek, késő este pedig minden nap utcabálon szórakozhat a közönség. A további programokról részletesen itt olvashat.