Őrző-védő cégeket és munkaerő-kölcsönzőket ellenőriz az adóhatóság

Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzéseket tart az adóhatóság Észak-Magyarországon, a vizsgálatok célja az adóelkerülő cégek gyors és hatékony kiszűrése. A Nemzeti Adó- ás Vámhivatal főként őrző-védő, takarító, és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégeket ellenőriz majd.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) adóigazgatóságai Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye területén a munkaerő közvetítéssel, kölcsönzéssel foglalkozó, az őrző-védő és takarító vállalkozások körében fokozza az ellenőrzést az elkövetkező hetekben - közölte az adóhatóság észak-magyarországi regionális főigazgatósága.

A közlés szerint a közeljövőben elsődlegesen a költségvetési bevételek szempontjából kockázatosnak minősülő, adókötelezettségeiket nem, illetve a hatályos szabályozástól eltérően teljesítő, adóelkerülő és adóminimalizáló vállalkozásokat "szólítják" meg az adóhatóság ellenőrei.

A vizsgálatok célja az adóelkerülő cégek gyors és hatékony kiszűrése, az ágazatban foglalkoztatott jelentős számú munkavállaló biztosítási jogviszonyának rendezettsége.

A fokozott ellenőrzést az tette szükségessé, hogy több egyedi esetet tapasztaltak az adóellenőrök, amelyekben jelentős számú foglalkoztatottat nem jelentettek be, a vállalkozások nagy összegű fiktív számlák felhasználásával tettek kísérletet az adóalap csökkentésére.