Vágólapra másolva!
Szombaton aláírta öt évre szóló szerződését Javier Pastore, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója, akit francia rekordot jelentő, 42 millió euróért szerzett meg a fővárosi klub a Palermótól. Az angol élvonalban szereplő Chelsea mindenben megállapodott az Anderlecht vezetőivel, így Romelu Lukaku, az együttes 18 éves futballistája várhatóan a londoniakhoz szerződik.

Javier Pastorét 42 millió euróért igazolta le a PSG, a korábbi csúcsot Nicolas Anelka tartotta, akiért 2000-ben 33,5 millió eurót fizetett a Real Madrid a párizsi klubnak. A 22 éves argentin válogatott irányító - aki a 27-es mezszámot viseli majd - a harmadik nagy nyári szerzeménye a párizsi klubnak a katari tulajdonosok érkezése óta: korábban az AS Romától Jéremy Menezt, valamint a Juventustól Mohamed Sissokót szerezte meg.

Romelu Lukaku a Chelsea-hez írhat alá hamarosan. A 18 éves támadónak már csak fizetéséről kell megegyeznie a londoni Kékek vezetőivel, valamint át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

"Szégyen, hogy el kell engednünk Romelut, akit az Anderlecht fedezett fel, és nevelt ki, de ez egy olyan üzlet, amin az egyesület és a játékos is nyer" - nyilatkozta Herman van Holsbeec, a belga klub menedzsere.

Juhász Roland csapattársát az egyik legnagyobb csatártehetségnek tartják Európában, fantasztikus fizikai adottságai miatt éppen a Chelsea-t erősítő elefántcsontparti Didier Drogbához hasonlítják. Lukaku már 16 évesen bemutatkozott az Anderlecht színeiben, a válogatottban eddig kilenc mérkőzést játszott és két gólt szerzett. A két klub egyelőre nem hozta nyilvánosságra a játékos vételárát, brit sajtóértesülések szerint azonban több mint 30 millió euróról van szó.