Facebookozó őrizetesekre vadásznak a kaliforniai smasszerek

Vágólapra másolva!
A börtönből facebookozó rabok profiljaira vadászik a kaliforniai Büntetés-végrehajtási és Rehabilitációs Szervezet (CDCR). A börtönőrök szerint a közösségi oldal megnehezíti a rabok megfigyelését, és lehetővé teszi, hogy a börtönből is részt vegyenek a bűntettekben.
Vágólapra másolva!

A Facebook biztonsági csoportjával együttműködve keresik a kaliforniai fegyőrök a titokban facebookozó rabokat. A közösségi oldalak használatának szoros ellenőrzésétől azt várják a CDCR emberei, hogy a börtönbe zárt bűnözők nem tudnak újabb áldozatokat szedni.

A szigorítás szükségességére egy tavalyi eset hívta fel a figyelmet. A börtönbe zárt gyermekmolesztáló a fegyintézetbe csempészett mobilról figyelte meg egykori áldozatának életét a Facebookon és a MySpace-n. A problémára a gyermek édesanyja hívta fel a figyelmet, miután a 17 éves lányát ábrázoló rajzokat kapott levélben. A botrányt követő nyomozás kiderítette, hogy az elkövető a becsempészett mobilról internetezve követte egykori áldozatát.

A Büntetés-végrehajtási és Rehabilitációs Szervezet munkatársai szoros megfigyelés alatt tartják a börtönlakók által létrehozott profilokat. Az USA törvényei nem tiltják, hogy a fegyenceknek Facebook-profilja legyen, ha azt a börtönbe kerülés előtt hozta létre, azonban a büntetés ideje alatti státuszfrissítés és facebookozás már problémát jelent. A CDCR emberei több esetet fedeztek már fel, hogy a börtönben ülők ajánlatokat tettek vagy megfenyegettek embereket.