Cameron Diaz - a szadomazótól a díjnyertes böfögésig

Vágólapra másolva!
A harmincnyolc éves Cameron Diaz a héten a Rossz tanárban mutogatja még mindig formás idomait. Ennek apropóján összeszedtünk tíz érdekességet a modellként indult színésznőről a fiatalkorában készült kompromittáló fotóktól kezdve a nem szégyellt butaságát bizonyító kijelentésein keresztül a Martin Scorsese kedvéért vállalt zsebtolvajleckékig.
Vágólapra másolva!

1. Amikor tizenhat évesen elkezdett modellkedni, az anyukájától egy olyan ezüst hajtűt kapott, amit önvédelmi fegyverként is lehetett használni.

Forrás: AFP
Cameron Diaz Cannes-ban 1994-ben

2. 1992-ben készült róla egy softcore szadomazo fotósorozat, és egy félórás videó a fotózásról, amin többek közt az látható, hogy neccharisnyában és a mellét szabadon hagyó bőrszerkóban láncon vezet egy férfit, meg, hogy befújja a mellét valamilyen spray-vel, hogy nagyobbnak tűnjön. A fotókat készítő John Rutter jó tíz évvel később "felajánlotta" Cameronnak, hogy 3,5 millió dollárért eladja neki a képeket, de börtönben végezte a zsarolási kísérlet miatt.

3. Cameron úgy jelentkezett A maszk női főszerepére, hogy semmilyen színészi képzettsége vagy gyakorlata nem volt. Akkori ügynökségének, az Elite modellügynökségnek az egyik munkatársa ajánlotta be, de állítólag tizenkét körös meghallgatáson kellett részt vennie, mire megkapta a szerepet.

Forrás: AFP
Cameron Diaz A maszk-ban

4. Saját bevallása szerint nem valami okos. Amikor A maszk-ot forgatta Jim Carrey-vel, nagyon lassan esett le neki, hogy mibe keveredett. Naivan megkérdezte a munkatársaitól, hogy "anyukám és apukám meg tudja nézni valahol ezt a filmet?". És meglepődött, amikor azt a választ kapta, hogy "persze, a moziban".

5. Nem olvas forgatókönyveket, a menedzserére bízza, hogy elolvassa helyette a könyvet, és elmesélje neki a tartalmát. Egy interjúban elmondta, hogy frusztrálja, hogy a filmeket nem kronologikus sorrendben veszik fel, mert sokszor úgy érzi, csak a forgatás végére áll össze neki, hogy milyen is a figura, akit játszik, és a legszívesebben az egészet megismételné.

Forrás: AFP
Julia Roberts és Cameron Diaz az Álljon meg a nászmenet!-ben

6. Az Álljon meg a nászmenet! egyik jelenetében direkt borzasztóan kellett karaokeznia, ami nem esett túlságosan nehezére, mert saját véleménye szerint nem énekel valami jól. Az élet sójá-ban is inkább alibizik Ewan McGregor mellett, de A vanília égbolt soundtrackjén azért egész jól elénekli az I Fall Apart című számot.

7. Azt állítja, hogy egészen a 2000-es Charlie angyalai-ig nem sportolt semmit. A filmre készülve három hónapon keresztül heti öt-hat nap, napi nyolc órában kung fuzott egy hongkongi mesterrel, aki egy nap azzal köszöntötte, hogy "bemutatlak új barátodnak, a fájdalomnak". Bár "majdnem belehalt" az edzésbe, annyira rákapott, hogy azóta rendszeresen sportol, rászokott például a szörfözésre és a snowboardozásra is.

Forrás: AFP

Cameron Diaz és Rodrigo Santoro a Charlie angyalai: Teljes gázzal-ban


8. A Shrek-filmekben Cameron szinkronizálja Fionát. Azt mondja, ez a figura áll hozzá a legközelebb az összes szerepe közül, de nem akkor, amikor Fiona szépséges hercegnő alakot ölt, hanem, amikor ogre.

9. Híres arról, hogy jól tud böfögni, 2001-ben meg is nyerte a Nickelodeon legjobb böfögés-díját a Shrek-kel. Erről így nyilatkozott: "Hajlamos vagyok a felfúvódásra, de szerencsére fent jön ki, és nem lent. Kieresztem fönt, mielőtt elfajulna a probléma."

Forrás: AFP
Cameron Diaz Fionát szinkronizálja a Shrek 2-ben

10. A New York bandái-ra a legbüszkébb a filmjei közül, bár Jenny szerepére Martin Scorsese állítólag Sarah Polley-t szerette volna, csak azért kapta Cameron, mert a stúdió ragaszkodott egy nagyobb névhez. Egy olyan prostituáltat alakít a filmben, aki zsebtolvajként is profi, ezért a szerephez leckéket vett egy legendás olasz zsebtolvajtól.