Vágólapra másolva!
A Juventus nagy nyári bevásárlása lassan befejeződik, de még egy balszélsőt mindenképpen szeretne igazolni. Angol lapértesülések szerint a Chelsea francia középpályása, Florent Malouda a végső jelölt, a La Gazzetta dello Sport viszont úgy tudja, hogy a paraguayi Marcelo Estigarribia lesz a befutó.

A torinóiak új edzője, Antonio Conte az általa elképzelt taktikában nagy hangsúlyt fektet a szélsőjátékra, és míg a jobb oldalra megvolt a megfelelő játékosa Milos Krasic személyében, addig a balszélre a nyári átigazolási időszakban keresett embert. Michel Bastost és Juan Manuel Vargast nem sikerült megszereznie a klubnak, azonban a keresés hamarosan véget érhet.

A Chelsea ugyanis állítólag hajlandó lenne viszonylag olcsón megválni Florent Maloudától annak érdekében, hogy helyet csináljon a portói Álvaro Pereirának. A francia szerződése még két évig érvényes, ám a The Guardian információi szerint már ötmillió euróért is eladnák.

A La Gazzetta dello Sport viszont úgy tudja, hogy a torinóiak már letették a voksukat a paraguayi Marcelo Alejandro Estigarribia mellett, aki a döntőbe jutott csapata egyik legjobbja volt a Copa Américán.

A 23 esztendős balszélső a francia Le Mans erőssége, de az előző idényben kölcsönben az argentin Newell's Old Boysban játszott, és a Juve egyelőre szintén kölcsönvenné őt. A játékos már meg is érkezett Olaszországba, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton, és a torinóiak állítólag opciós joggal rendelkeznek majd a végleges megvételére.

Estigarribia mellett a Cesenától érkező Emmanuel Giaccherini is bejátszhatja magát a kezdőbe a bal oldalon, aki négy évre írt alá a torinóiakhoz, és akiért a Juve Jorge Martinezt adja a Cesenának.

További átigazolási hírek:
A Blackburn Rovers ausztrál középpályása, Brett Emerton hazatért a Sydney FC-be. A Liverpool érdeklődik egykori játékosa, a jelenleg a Manchester City keretéhez tartozó Craig Bellamy iránt.

A Newcastle United középpályása, Joey Barton a Queens Park Rangersbe tart. Az Udinese argentin csatára, Germán Denis az Atalantába igazolt. Az AS Roma érdeklődik a Real Madrid argentin középpályása, Fernando Gago iránt.

www.global-soccer.eu