Javier Bardem haldoklik, Conan vérfürdőt rendez - premierek

Vágólapra másolva!
Javier Bardem élete romokban hever, Conan bosszúhadjáratra indul, Ryan Gosling csajozását megzavarja a szerelem, támadnak a svéd zenei terroristák, Tóth Orsiból zsidó fogoly lesz a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Biutiful / Biutiful - 2010

Miről szól? Uxbal Barcelonában él két gyerekével, és abból tartja fent magát, hogy illegális kínai bevándorlók által készített holmikat értékesít. Családi élete és üzlete egyszerre kerül az összeomlás szélére, miközben őt gyógyíthatatlan rákbetegséggel diagnosztizálják.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=A5MVdZks3xc6FX7p

Ki a rendező? Alejandro González Inárritu, aki már a 21 gramm-ban és a Bábel-ben is megmutatta szentimentálisabb oldalát.

Kik a szereplők? Uxbalt Javier Bardem alakítja, és ez lényegében az ő egyszemélyes show-ja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket nem zavar, ha egy film feltűnően azon igyekszik, hogy könnyeket facsarjon ki a szeméből.

Mit mondunk még a filmről? A Bábel után újra Cannes-ban versenyez a mexikói Alejandro González Inárritu, de a Biutiful nem a szociálisan érzékeny rendező, hanem briliáns főszereplője, Javier Bardem miatt érdemes figyelmünkre. Olvasd el cannes-i kritikánkat!

* * *

Conan, a barbár / Conan, the Barbarian - 2011

Miről szól? Conan, a barbár valamilyen kevéssé kidolgozott ürüggyel sorban zúzza le ellenfeleit, akik közt egy félkopasz, acélkarmos boszorkát és egy félkopasz főgonoszt is találunk.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=qI1pr2HBnJ8gjjQf

Ki a rendeő? A texasi láncfűrészes és a Péntek 13 remake-eket jegyző Marcus Nispel.

Kik a szereplők? Conant Jason Momoa alakítja, aki a Baywatch-ban indult, mostanában pedig a Trónok harcá-ban látható. Főellensége Stephen Lang (Avatar), a boszorka Rose McGowan (Terrorbolygó), segítője pedig Rachel Nichols (G. I. Joe: A kobra árnyéka).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy filmtől kizárólag azt várják, hogy 3D-ben zubogjon benne a vér.

* * *

Őrült, dilis, szerelem. / Crazy, Stupid, Love. - 2011

Miről szól? Calnek sok év után összeomlik a házassága, de segítőre talál a profi csajozó Jacob személyében, aki megmutatja neki, hogyan szedjen fel nőket. Miközben Cal beleveti magát az érzelemmentes nőzésbe, Jacobra rátalál az igazi szerelem.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Z4pVZflDlDAGU4h7

Ki a rendező? Az I Love You Phillip Morris alkotói, Glenn Ficarra és John Requa rendezték a filmet.

Kik a szereplők? Calt Steve Carell (40 éves szűz) alakítja, elhidegült feleségét Julianne Moore játssza. A sármos Jacob Ryan Gosling (Blue Valentine), a színen felbukkanó első komoly nő pedig Emma Stone (Könnyű nőcske).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy könnyed kis szerelmes komédiára vágynak, és különösen azoknak, akik annyira szerelmesek Ryan Goslingba, mint a Filmklub stábja.

* * *

Talán egy másik életben / Vielleicht in einem anderen Leben - 2010

Miről szól? 1945-ben egy csapat magyar zsidót visznek az ausztriai mauthauseni koncentrációs táborba. Útközben megállnak egy faluban, ahol az SS parancsnok bezárja a foglyokat egy pajtába, és magukra hagyja őket. Egyikük operaénekes, aki előáll az ötlettel, hogy adjanak elő egy Strauss-operettet.

Ki a rendező? Peter Turrini színdarabja alapján Elisabeth Scharang rendezte a filmet, aki korábban tévé- és dokumentumfilmeket (Tintahalriadó) csinált.

Kik a szereplők? A német-magyar-osztrák filmben az operaénekest Végh Péter játssza, akit főleg a Magyar Színházban lehet látni, a rabok közt találjuk Tóth Orsit (Delta) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött Az élet szép című Roberto Benigni-film.

* * *

Zajháborítók / Sound of Noise - 2010

Miről szól? Egy svéd várost hattagú banda terrorizál: behatolnak különféle közintézményekbe - például bankba és kórházba -, és a helyben található eszközök segítségével zeneműveket adnak elő. A botfülű rendőrtiszt, Amadeus Warnebring ezt aztán nem tűrheti!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=XBg2p9oNdLriAoWp

Ki a rendező? Ola Simonsson és Johannes Stjärne Nilsson, akik 2011-es, Zenemű egy lakásra és hat dobosra című rövidfilmjükben alapozták meg ezt a sztorit.

Kik a szereplők? A hat zenei terrorista közül öten hivatásos zenészek, az egyetlen női tag, Sanna Persson színésznő, de főleg svéd tévésorozatokban játszik, úgyhogy a magyar közönségnek valószínűleg nem ismerős. A rendőrtisztet Bengt Nilsson alakítja, akit szintén nem láthattunk még nálunk bemutatott filmben.

Kinek ajánljuk? Ha a rövidfilm aranyos idétlensége bejön, minden bizonnyal az egész estés verzió is tetszeni fog.