Vágólapra másolva!
Kürthy Lajos nagyon közel volt ahhoz, hogy döntőbe jusson a férfi súlylökés csütörtöki délelőtti selejtezőjéből, ám 20,02 méteres eredménye végül a tizennegyedik helyhez volt elég a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A magyar nehézatléta 19,92 méterrel kezdett, majd másodikra 19,76-ot ért el, és utolsóra jutott 20 méter fölé. Kürthy mindössze 13 centiméterrel maradt le fináléról, mivel a tizenkettedik, még éppen döntős helyen végzett szerb Asmir Kolasinac 20,14-gyel zárt.

"Az érzéseim vegyesek, csalódott is vagyok, meg örülök is" - nyilatkozta versenye után Kürthy. "Délelőtt húsz méter felett lökni, végül is, nem egy rossz eredmény. Az általam kitűzött cél azonban nem sikerült, annak ellenére, hogy kihoztam magamból, amit most lehetett. Szerettem volna bekerülni a tizenkettes döntőbe. Az utolsó, 20,02-es kísérletemet éreztem a legjobbnak, de abban sem tudtam igazán jól megcsinálni a közepét. Nagyon sajnálom. Megyünk tovább, jövőre három világverseny lesz és bízom abban, hogy azokon jobban fogok szerepelni."