Velence: Kate Winslet hány, mint a lakodalmas kutya

Vágólapra másolva!
Részben a sors fintora, részben a saját butaságom miatt nem jutottam be csütörtök reggel az új Polanski-film velencei vetítésére, de hogy olvasóink mégse maradjanak beszámoló nélkül, kifaggattam a lassan már állandó szakértőnknek számító Bognár Pétert arról, hogy milyen volt a Carnage.
Vágólapra másolva!

- Milyen volt a Carnage?

- Egyáltalán nem tartom nagy filmnek, de szerettem. Alapvetően nem egy Polanski-film. Színházi darabot látunk, amelyben mindenki túljátssza a szerepét, ugyanúgy, mint mondjuk egy Molnár Ferenc-előadásban. Egy szobában játszódik az egész, négy hatalmas színész van benne.

Forrás: ecranlarge
John C. Reilly, Jodie Foster, Christoph Waltz és Kate Winslet a Carnage-ban

- Mi a sztori?

- Az alaptörténet arról szól, hogy két pár gyerekei verekedtek egymással a Central Parkban, és az egyik kiütötte a másiknak a fogát. Az egyik házaspár Jodie Foster és John C. Reilly, a másik pedig Kate Winslet és Christoph Waltz. Fosterék lakásában vannak, ahol megállapodnak abban, hogy békésen rendezik ezt a történetet, és nem fogják egymást a gyerekek miatt beperelni.

- Nem hangzik valami fajsúlyos darabnak.

- Nem az, egy bohózat. Viszont nagyon jól tükrözi, hogyan viselkednek egymással ezek a New York-i értelmiségiek. Christoph Waltznak például állandóan csörög a mobilja. Ő ügyvéd, és amiatt keresik folyton, mert egy gyógyszertársaságnak az egyik termékéről kiderült, hogy mérgező. Civilizáltan indul, de aztán az egyes beszólások újabb frontvonalakat indukálnak, és a végén már minden van, amit csak el tudsz képzelni. Kate Winslet hány, mint egy lakodalmas kutya. Konkrétan leokádja Jodie Foster Kokoschka-repróját

- Melyik színész nyújtja a legerősebb alakítást? Én egy olyan véleményt hallottam, hogy Waltz messze a legjobb, aztán Reilly, majd Foster, és végül Winslet. Nálad is ez a sorrend?

- Én John C. Reilly-t szerettem a legjobban. Szerintem ő a legtermészetesebb, és neki vannak a legjobb kirohanásai. Christoph Waltz ugyanolyan, mint a Tarantino-filmben, ugyanaz a sunyi ügyvédtípus, aki háromszor is meggondolja, hogy mit mond.

A Carnage előzetese

- Az előzetesben eléggé zavaró volt, ahogy ripacskodik mindenki.

- El kell fogadni, hogy ez ilyen. Tény, hogy a lányok a kevésbé jók benne. Talán nem áll nekik jól, hogy túl kell játszaniuk a szerepüket. Kate Winslet - aki szerintem mai napig a legjobb angol színésznő - attól jó, hogy visszafogja magát. És Jodie Fosterrel ugyanez van.

- Hihető házaspárként Jodie Foster és John C. Reilly?

- Nem lényeges, hogy van-e köztük összhang, vagy nincs. Felnőtt emberek, akik megpróbálnak felnőtt módjára viselkedni, és nem sikerül nekik.

- Az egyik gyereket a rendező fia, Elvis Polanski játssza. Ő milyen?

- A gyerekeket nem mutatják közelről. A főcímben vannak benne, meg a végénél egy kicsit.

Forrás: ecranlarge
Roman Polanski a Carnage forgatásán

- Azt mondtad, hogy nem Polanski-film, mások szerint meg pont azért polanskis, mert egy helyszínen játszódik, mint a Kés a vízben, vagy a Halál és a lányka.

- Azokhoz talán ne hasonlítsuk már! Egy új fejezet, Polanski 78 évesen megcsinálta élete első vígjátékát. Ez egy nagyon olcsó film, semmi nem kellett hozzá, és el tudom képzelni, hogy három nap alatt leforgatták az egészet.

- Fog nyerni valamit a Carnage itt Velencében?

- Nem.