Vágólapra másolva!
A házigazda Fehérvár és az olasz Asiago játssza a vasárnapi döntőt az ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktornán Székesfehérváron. Előbbi hajtós, paprikás hangulatú, két verekedéssel színesített meccsen az ősi rivális Dunaújvárost, utóbbi pedig a romániai HSC Csíkszeredát győzte le szombaton.

ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, elődöntő:
Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Dunaújváros 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
gól:
Kovács Cs. (34., 43.), Borgatello (36.), illetve Kiss Á. (21.)

A márciusi bajnoki döntő óta először találkozott a két csapat, azóta főleg a dunaújvárosiaknál volt sok változás: felvették őket az osztrák másodosztályba, illetve új edzőjük lett a kispadon most debütáló svéd Stephan Lundh személyében.

A tréner szakmájában igazi nagyágyú, 1999-ben világbajnoki bronzérmes volt a hazája válogatottjával, ezen kívül Svédországban 2005-ben az év edzőjének választották, miután bajnok lett a Frölundával.

A Fejér megyei rangadót közel teltház, 3000 néző előtt rendezték. Az első két emléktornát megnyerő hazaiak az eseményre készített, ifj. Ocskay Gábor arcképével díszített mezben játszottak, ezekre lehet licitálni, és a befolyó összeget a 2009-ben elhunyt játékos nevét viselő akadémia kapja. A vendégek gyászszalaggal léptek pályára.

Az első harmadban nagy derüt okozott, hogy a Volán csatára, Magosi - aki nyáron igazolt el a riválistól - egy kapu előtti vita hevében összeakaszkodott Hegyivel, és a vendégszurkolót sokáig éltették egykori kedvencüket. A Dab-nál amúgy Magosi régi mezében az ex-fehérvári Vaszjunyin szerepelt.

A második harmad 35. másodpercében szerencsés megpattanóval a Dunaújváros jutott előnyhöz létszámfölényben, majd két perc alatt fordított a Volán, igaz, a második találat előtt szabálytalanul akadályozták a vendégek kapusát, mégis érvényes lett a találat. Aztán Azari és Horváth ugrott egymásnak, ökölcsatájuk után mindketten mehettek zuhanyozni, igaz utóbbi még a békéltetés után is odacsapott a vendégcsatárnak, így ő még plusz ötperces büntetéssel is sújtotta csapatát.

A záró játékrész elején kihagyott egy duplaelőnyt a Dab, ezt góllal büntette meg Kovács, majd jött még egy bunyó. A délutáni meccsen az olasz bajnok 4-2-re győzte le a MOL Liga címvédő romániai HSC Csíkszeredát.

A másik elődöntőben:
Asiago (olasz) - HSC Csíkszereda (romániai) 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Vasárnap:
A 3. helyért: Dab.Docler - HSC Csíkszereda 14.30
döntő: Sapa Fehérvár AV19 - Asiago 18