Vágólapra másolva!
A házigazda Sapa Fehérvár AV19 együttese 7-1-re legyőzte az olasz bajnok Asiagót az ifj. Ocskay Gábor jégkorong-emléktorna vasárnapi döntőjében, így az eddigi mindhárom alkalommal otthon tartotta a kupát.

Eredmény, Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, döntő:
Sapa Fehérvár AV19 - Asiago (olasz) 7-1 (3-0, 2-0, 2-1)
gól:
Ryan (10.), Nagy (15.), Magosi (16., 25.), Palkovics (32.), Mihály (44., 46.), illetve Vigilante (44.)

A fehérvári fanatikusok a meccs előtt egy hatalmas, szinte egy teljes szektort betöltő, ifj. Ocskay Gábor arcképét ábrázoló transzparenst feszítettek ki, amelyet majd odaadnak a családnak.

Óriási iramban kezdett a házigazda, előbb a nyári szerzemény, Ryan lőtt sakk-matt helyzetben gólt, majd Nagy éles szögből leadott lövését védte be az olasz kapus, egy perc múlva pedig Magosi növelte a különbséggel. Rossz hír, hogy Ladányi porcsérülése kiújult, így az első harmad után már nem játszott.

A helyére felkerült Magosi élt a lehetőséggel, és a második harmad elején megint eredményes volt. Palkovics - akárcsak a korábbi két emléktorna fináléjában - közelről nem hibázott, felavatva ezzel a percekkel korábban beállt új olasz kapust.

A záró felvonásban szépítettek a vendégek, de Mihály két perc alatt duplázott. A Volán simán nyerte a döntőt.

A sok kiállítást hozó bronzmérkőzésen - a MOL Liga-fináléjának ismétlésén - a dunaújvárosiak hátrányból fordítva verték a HSC Csíkszeredát.

a 3. helyért:
Dab.Docler - HSC Csíkszereda (romániai) 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)