Vágólapra másolva!
Bajnoki találkozók helyett Eb-selejtezők, illetve barátságos mérkőzések jelentették a múlt hét futballprogramját. Álomcsapatunk csatársorában két Arsenal-játékos szerepel, valamint az exarsenalos Fabregas, továbbá Gary Cahill és Yoann M'Vila, akik kis híján az Ágyúsokhoz igazoltak, ám végül nem jött össze az üzlet.

Kapus:

Andris Vanins (Lettország): A balti ország válogatottja eddig nem remekelt a selejtezősorozatban, így a Grúzia elleni idegenbeli győzelem meglepetés. A találkozót a kapusok közötti különbség döntötte el: míg a grúz kapott egy potyagólt, addig Vanins több bravúrt is bemutatott.

Hátvédek:

Dejan Lovren (Horvátország): Málta ellen kötelező volt a győzelem, a csapat nem is okozott csalódást, hiszen 3-1-re nyert a szigetországban. A védelemből elsősorban Lovren emelkedett ki, akinek még gólt is szerzett.

Gary Cahill (Anglia): A Bolton Wanderers védője a címeres mezben megmutatta, hogy miért is szerette volna őt a nyáron az Arsenal és a Tottenham Hotspur is megszerezni. Rendkívül magabiztosan játszott a bolgárok ellen, és csatárokat megszégyenítő góllal szerzett vezetést.

Josida Maja (Japán): Ázsiában már a 2014-es világbajnokság selejtezői zajlanak, és a nagyágyúk is bekapcsolódtak a küzdelembe. A japánok például csak vért izzadva tudtak nyerni hazai pályán a Koreai NDK ellen, a győztes találatot a középhátvéd Josida a 94. percben érte el.

Alekszandar Kolarov (Szerbia): A szerb válogatott Észak-Írországban lépett pályára a múlt héten, és bár csak 1-0-ra nyert, a játék képe alapján nagyobb arányban is győzhetett volna. A Sky Sports értékelése szerint a mezőny egyik legjobbja a balhátvéd Kolarov volt, aki nyolcas osztályzatot kapott.

Középpályások:

Dzsavad Nekunam (Irán): Az iráni válogatott hazai pályán kezdte a vb-selejtezőket, és Indonézia ellen magabiztosan szerezte meg a három pontot. A találkozó hőse az Osasuna légiósa volt, aki duplázni tudott, és így már 28 találatnál jár a válogatottban.

Mesut Özil (Németország): A német válogatott az első, amely kijutott a jövő évi Eb-re, Ausztria magabiztos legyőzésével. A Real Madrid karmestere elemében volt a találkozón, hiszen két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Yann M'ila (Franciaország): A megfiatalított francia válogatott nem villogott Tiranában, de azért elhozta a három pontot. A Rennes védekező középpályása szokásához híven hatalmas mezőnymunkát végzett, ráadásul tökéletesen érkezett Karim Benzema visszagurításánál, és a hálóba bombázott.

Francesc Fabregas (spanyol, FC Barcelona): A katalánok hétfőn még bajnokit játszottak, és Fabregas góllal mutatkozott be a Camp Nou közönségének. Pénteken már a Chile elleni barátságos mérkőzésen szerepelt, ahol az ő duplája kellett ahhoz, hogy a világ- és Európa-bajnok nyerni tudjon.

Csatárok:

Pak Csujong (Dél-Korea): Az ázsiaiak könnyű ellenféllel kezdték a vb-selejtezőket, meg is szórták Libanont. A 6-0-s diadalból a héten az AS Monacóból az Arsenalba szerződött csatár mesterhármassal vette ki a részét.

Robin van Persie (Hollandia): Tudható volt, hogy a hollandok számára San Marino legyőzése nem jelent problémát, de kevesen gondolták volna, hogy meg sem állnak tizenegy gólig. Van Persie számára igazi önbizalomnövelő lehetett a meccs, elvégre mesternégyest ért el.

www.global-soccer.eu