Vágólapra másolva!
A jégkorongcsapatot szállító orosz repülőgép légi balesetének aprólékos kivizsgálását követelte az orosz elnök csütörtökön a tragédia helyszínén, egyszersmind az orosz civil légi közlekedés általános állapotát ostorozta.

"A civil légi közlekedés és a biztonság problémája sokszor volt vita tárgya. Újabb pénzeszközöket szabadítottunk föl, ennek ellenére a helyzet továbbra is rossz, ahogy az az idén nyári sorozatos katasztrófákból is látszik" - mondta Dmitrij Medvegyev.

Az orosz elnök arra utalt, hogy az elmúlt bő két hónapban négy repülőgép-szerencsétlenség történt Oroszországban: "Ez így nem mehet tovább. Jelentősen csökkenteni kell a légitársaságok számát Oroszországban."

A balesetek miatt Medvegyev elnök olyan utasítást adott a nyáron, hogy az év végéig nem emelkedhetnek a levegőbe a Tu-134 és az An-24 típusú repülőgépek.

Forrás: AFP

Negyvenhárom ember vesztette életét szerdán a Moszkvától 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl mellett, ahol felszállás közben lezuhant a Lokomotiv Jaroszlavl orosz jégkorongcsapatot szállító Jak-42-es típusú utasszállító repülőgép. A balesetet ketten túlélték - egy utaskísérő és a hokicsapat egyik orosz játékosa -, de állapotuk rendkívül súlyos.