Két cég pályázik a salgótarjáni üveggyár megvásárlására

Vágólapra másolva!
Eddig négyszer zárult eredménytelenül a gyár eladására kiírt pályázat.
Vágólapra másolva!

Ketten adtak be pályázatot a salgótarjáni öblösüveggyár megvételére, és egyikük a felszámolás alatt álló gyár új tulajdonosa lesz. A nyertesről a napokban dönt a hitelezői választmány - mondta Balázs Miklós felszámoló hétfőn. Hozzátette: A pályázatok bontása megtörtént, és azokat - a meghirdetésnek megfelelően - a héten terjeszti a hitelezői választmány elé.

A nagy múltú öblösüveggyárat már ötödször hirdették meg, mert a korábbi négy kiíráson nem akadt vevő. Legutóbb ugyan volt két pályázó, de mindkét ajánlattevő viszonylag alacsony árat fizetett volna, így a pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították. A gyár 2009 szeptembere óta áll felszámolás alatt, tartozása 2,5 milliárd forint. Balázs Miklós nem nyilatkozott a pályázókról, de az biztos, hogy az egyik jelentkező a salgótarjáni vállalkozókból álló, erre a célra létrejött Tarján Glass Kft.

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere augusztus végén közölte, az önkormányzat kezdeményezésére salgótarjáni vállalkozókból megalakult Tarján Glass Kft. pályázatot adott be a felszámolás alatt álló öblösüveggyár megvételére; kedvező elbírálás esetén még az idén újraindulhatna a termelés, és 220 embert foglalkoztatnának a gyárban.