Vágólapra másolva!
A heti világválogatott összeállítását már a klubfoci határozta meg: a négy gólt szerző Gomez és a triplázó Rooney mellett már a végre beindult Serie A-ból is érkeztek játékosok, mások mellett Bruno Conti fia, Daniele.

Kapus:

Wojciech Szczesny (lengyel, Arsenal): A lengyel válogatott barátságos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott, és hogy a meccset nem a németek nyerték, az elsősorban a bravúrok sorát bemutató Szczesnynek volt köszönhető, aki ráadásul a hét végi, Swansea City elleni bajnokin is remekelt.

Hátvédek:

Stefan Lichtsteiner (svájci, Juventus): A torinói együttes a Parma ellen játszotta első tétmérkőzését új stadionjában, amelyen az első találatot a svájci jobbhátvéd szerezte. A nyáron igazolt védő bemutatkozása jobban nem is sikerülhetett volna, és a címeres mezben is kiválóan futballozott Bulgária ellen.

Richard Dunne (ír, Aston Villa): Giovanni Trapattoni az Oroszország elleni Eb-selejtezőt követően elsősorban Dunne-t emelte ki csapatából, nem véletlenül. A középhátvéd heroikus teljesítményt nyújtott Moszkvában, saját testi épségét sem kímélve küzdött, így az írek megúszták kapott gól nélkül.

John Terry (angol, Chelsea): Az angol válogatott meglepően szoros meccset játszott Walesszel, és a védelem tengelyében futballozó Terrynek bizony volt dolga rendesen. A hét végén a Sunderland elleni bajnokin már előre is mehetett, és nagyon fontos gólt szerzett, miközben a védőmunkáját sem hanyagolta el.

Dusan Basta (szerb, Udinese): Az udineiek gyorsan kiheverték a Bajnokok Ligája selejtezőjében elszenvedett vereséget, és győzelemmel kezdték a Serie A-t. A Lecce elleni találkozón még a balhátvéd Basta is eredményes volt, akit korábban éppen a lecceieknek adtak kölcsön.

Középpályások:

Xherdan Shaqiri (svájci, FC Basel): A még mindig csak tizenéves középpályás lassan a svájci válogatott legnagyobb sztárjának számít, teljesítményével rászolgált erre a titulusra. A jobb és a bal oldalon egyaránt bevethető játékos a Bulgária elleni selejtezőn jobbszélsőt játszott, és mesterhármasával győzelemre vezette csapatát.

Daniele Conti (olasz, Cagliari): Az egykori legendás AS Roma-játékos, Bruno Conti fia maga is a fővárosban kezdte karrierjét, de immár 12 éve a Cagliari futballistája, jelenleg csapatkapitánya is. Nevelőegyesülete elleni gólját, ami három pontot ért csapatának, ennek megfelelő vehemenciával ünnepelte.

Xavi (spanyol, Barcelona): A katalánok karmestere a válogatottban csak egy félidőt játszott Liechtenstein ellen, de ez is elég volt neki egy gólhoz és egy gólpasszhoz. A hét végi, Real Sociedad elleni bajnokit már végigjátszotta, és akkor is eredményes volt.

Sidney Sam (német, Leverkusen): A balszélsőnek már a csapatba kerülés sem egyszerű feladat, de a hét végén az Augsburg ellen lehetőséget kapott, és ezt két góllal hálálta meg. Ha így folytatja, akkor hamarosan a nagyválogatottba is bekerülhet az utánpótláscsapat után.

Csatárok:

Mario Gomez (német, Bayern München): A bajorok erőssége nem az a futballista, aki góljait hosszú cselsorozatok után szerzi, viszont rendre jókor van jó helyen, és ennek köszönhetően rendkívül eredményes. A Freiburg ellen például mesternégyest szerzett, és bár egyik találatnál sem volt nehéz dolga, ez a teljesítmény elismerést érdemel.

Wayne Rooney (angol, Manchester United): Aligha túlzás kijelenteni, hogy Rooney élete formájában van. A szezonban mindegyik bajnokiján betalált, a legutóbbi két találkozón pedig egyaránt mesterhármast ért el, ezúttal a Bolton Wanderers drukkereit szomorította.

www.global-soccer.eu