Vágólapra másolva!
Késve érkezett vissza hazája válogatottjától, így büntetésre számíthat a Kecskemét labdarúgócsapatának két légiósa, Francis Litsingi és Kethevoama Foxi.

A Petőfi Népe információja szerint a két labdarúgónak múlt szerdán kellett volna visszatérnie a csapathoz, ám a játékosok még a szombati, vasas elleni bajnokit is lekésték.

"Megvizsgáljuk, hogy miért ilyen későn jöttek vissza, és meghozzuk a döntést velük kapcsolatban - vélekedett szombaton Rózsa, aki hétfőn már többet tudott mondani a megyei napilapnak: -

"Úgy néz ki, hogy Litsingi fegyelmi vétséget követett el, ennek megfelelően a büntetése sem marad el. Azt viszont nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, hogy milyen mértékű lesz. Foxi esetében még vizsgálódni kell. A közép-afrikai válogatott játékos szövetségétől ugyanis múlt hét hétfőn kaptunk egy faxot, hogy számítanak rá a válogatott szerdai edzőmeccsén, akkor, amikor mi a Ligakupában játszottunk az Újpest ellen. Hiába azonban a fax, ezzel nincs elintézve az ügy. Foxit ugyanis előzetesen csak a szeptember 3-4-i hétvégére kérték ki a klubunktól. Az esetet valószínű, hogy jelezzük a nemzetközi szövetség, a FIFA illetékes szervének" - nyilatkozta a lapnak Rózsa Pál, a kecskeméti csapat tulajdonosa.

A hírek szerint a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia igazgatói posztjáról szeptember 1-i hatállyal távozott Reszeli Soós István helyére a korábbi kecskeméti vezetőedző, Urbányi István kerülhet.

"Nem titok, hogy tárgyalunk Urbányi Istvánnal, de még nem dőlt el semmi - mondta a többségi tulajdonos a Petőfi Népének.