Újsághirdetésben közölte a Media Markt, hogy bezárja zalaegerszegi áruházát

Vágólapra másolva!
A Zalai Hírlapban megjelent féloldalas hirdetésben a vállalaton belüli átszervezéssel indokolta a csaknem három éve megnyitott zalaegerszegi áruháza bezárását a Media Markt. Az üzletben 43 dolgozót foglalkoztattak.
Vágólapra másolva!

Újsághirdetésben tette közzé a Media Markt, hogy bezárta zalaegerszegi áruházát, amelyet nem egészen három éve nyitott meg. A bezárást a cégcsoport a vállalaton belüli átszervezéssel indokolta. A Zalai Hírlapban megjelent féloldalas hirdetés szerint szerdán fejezte be értékesítési tevékenységét a zalai megyeszékhelyen működő áruház. A vevőszolgálat hétköznapokon még nyitva tart, és az előrendeléseket is teljesítik - derül ki a szövegből.

A Media Markt Saturn Holding sajtóosztálya azt közölte, hogy az átszervezés keretében zárta be zalaegerszegi üzletét. Az indoklás szerint a cégnek csaknem három év után rá kellett jönnie, hogy ezen a helyszínen nem váltak valóra a nyitáskor meglévő várakozásai.

A zalaegerszegi a tizenhetedik Media Markt-bolt volt Magyarországon, 2008 decemberében nyitották meg.A megyében a legnagyobbnak számító műszaki áruház 2700 négyzetméteres területén akkor csaknem kilencven dolgozót foglalkoztatott, és mintegy 50 ezer féle cikket kínált. A zalaegerszegi áruházban a bezáráskor 43 dolgozót foglalkoztattak. A dolgozók részére a magyarországi üzlethálózaton belül, elsősorban az újonnan nyíló kecskeméti és budapesti áruházban kínálnak álláslehetőségeket.

A cégcsoport bérelte a zalaegerszegi ingatlant, ahol a vevőszolgálat előreláthatóan október végéig tart nyitva. Ezt követően is gondoskodnak a jótállási és szavatossági igények érvényesíthetőségéről.

A sajtóosztály közölte: a cégcsoporton belüli átszervezési folyamat részeként két új üzletet nyitnak az év folyamán: Media Markt-áruház nyílik Kecskeméten és Saturn áruház Budapesten, továbbá egyéb áruház-átépítési, modernizációs munkák is zajlanak a Media Markt Saturn csoporton belül. Jövőre további áruházak nyitását tervezik, de Zalában még nem terveznek másutt új áruházat. A Media Markt honlapja szerint a legközelebbi áruházuk Szombathelyen van.

A Media Markt Saturn Holding 1997-ben nyitotta meg első magyarországi áruházát, jelenleg országszerte 20 áruházat üzemeltet, amelyből 16 Media Markt, 4 Saturn néven működik.